"SZJA 1 SZÁZALÉK" címkével ellátott hírek
Az egyházi 1 százalékról szóló idei nyilatkozatokat a NAV a következő években is figyelembe veszi, egész addig, míg a felajánló a rendelkezését vissza nem vonja, vagy nem jelöl meg másik egyházi kedvezményezettet - hívta fel a figyelmet az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
A személyi jövedelemadó (szja) 1+1 százalékáról való rendelkezési lehetőség fontosságára hívja fel a figyelmet az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), ugyanis a múlt évben csökkentek a civil szervezeteknek és az egyházaknak szánt felajánlások.
A kérdés a lehető legaktuálisabb, hiszen május 22-ig, tehát ma éjfélig kell leadni az adóbevallásunkat, ahol lehetőség nyílik rendelkezni arról, hogy kinek ajánljuk fel a befizetett adónk 1 százalékát, pontosabban 1+1 százalékát. Sokan mégsem élnek ezzel a lehetőséggel. Kérdés, hogy miért?
Mintegy tíz nap múlva lejár az idő, míg rendelkezhetünk adónk 1+1 százalékáról. Mit érdemes figyelembe venni döntésünk során? Ki tehet felajánlást? Miért ajánlott felajánlást tennünk? Figyelemfelhívó írásunkban erre keressük a választ - írja a híradó.hu.
Az a civil szervezet, amely korábban még nem regisztrált a NAV-nál és 2017-ben részesülni szeretne az 1 százalékos felajánlásokból, a 16EGYREG adatlapon regisztrálhat 2016. szeptember 30-ig. A határidő után pótlásra nincs lehetőség.
A tapasztalatok szerint minden második ember ajánlja fel adójának egy százalékát abból a mintegy négy és félmillióból, aki Magyarországon személyi jövedelemadót fizet. Az szja 1+1%-áról idén is, csakúgy, mint az elmúlt években, május 20-áig lehet rendelkezni, szja-bevallási formától függetlenül.
A legtöbb egyszázalékos felajánlást idén is a Heim Pál Gyermekkórház kapta, de az utána következő szervezetek sorrendjében sincs nagy változás - közölte a Human Dialog Kft. pénteken az MTI-vel.
Ebben az évben az 1+1 százalékról úgy is rendelkezhetünk, hogy megadjuk nevünket és elérhetőségünket.
Az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testületének (ASZÖT) javaslata alapján idén minden személyi jövedelemadó (szja) 1 százalékot felajánló magánszemély rendelkezhet postai illetve elektronikus levelezési címének a kedvezményezettel való közléséről - hívta fel a figyelmet a testület szerdai közleményében.
Nagyjából egymilliárd forinttal csökkent a személyi jövedelemadóból az egyházaknak utalt egy százalék azt követően, hogy életbe lépett az egyházakra vonatkozó szigorúbb jogszabály - írja a Napi Gazdaság.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft