"SARKAD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA" címkével ellátott hírek
Sarkad Város Önkormányzat a Startmunka Mintaprogram mezőgazdasági programjának keretében, 2014-ben alakította ki az Epreskert utcában azt az 1,5 hektáros saját tulajdonú gyümölcsöskertet, ahová 700 db gyümölcsfát telepítettek.
Hazánkban minden esztendőben július 1-jén tisztelgünk az egészségügyben dolgozók előtt, ugyanis ezen a napon, 1818. július 1-jén született Semmelweis Ignác, a 19. század kiemelkedő magyar orvosa, az „anyák megmentője”. A Semmelweis Naphoz kapcsolódva, a korábbi évek hagyományai mentén a sarkadi városvezetés ismét megrendezte azt az ünnepséget, melynek keretében július 3-án a sarkadi orvosi rendelők háziorvosait, gyermekorvosait, fogorvosait, szakápolóit, a város védőnőit, a Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Centrumban dolgozó szakembereket, a sarkadi „Sétány” és „Mimóza” gyógyszertárakban dolgozó gyógyszerészeket és szakdolgozókat, valamint az Országos Mentőszolgálat sarkadi mentőállomásának munkatársait, illetve a város nyugalmazott egészségügyi dolgozóit köszöntötték.
A sarkadi városvezetés döntése értelmében az elmúlt esztendőhöz hasonlóan idén is városi szinten került megünneplésre a Köztisztviselők Napja. A június 29-én megrendezett ünnepségre - melynek a Bartók Béla Művelődési Központ nagyterme adott otthont - meghívásra kerültek a Sarkadi Polgármesteri Hivatal aktív és már megérdemelt nyugdíjas éveiket töltő tisztviselői, munkaszerződéssel foglalkoztatott dolgozói, valamint a polgármesteri hivatalban igen értékes munkát végző közfoglalkoztatottak is.
A Frankfurthoz közeli Bad Vilbel városa egyáltalán nem ismeretlen Sarkad Város Önkormányzata és a sarkadi civilek számára, mivel a településről számos adomány érkezett már korábban is Sarkadra a Gyulán élő nyugalmazott német tűzoltóparancsnok, Gerhard Stengel közvetítésével. 2017. június 16-án délelőtt egy újabb Bad Vilbel-ből érkező adományt adott át Sarkadon Gerhard Stengel.
Dr. Mokán István polgármester és dr. Kovács József országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy Magyarország Kormánya támogatásának köszönhetően a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében a Kormány 1281/2017. (VI.2.) határozata eredményeként kezdetét veszi a sarkadi tanuszoda beruházás megvalósítása, amellyel a település lakosságának több évtizedes álmát váltják valóra.
Sarkad képviselő-testülete október 29-én tartotta soron következő munkaülését. A testületi ülés első napirendi pontja keretében dr. Mokán István polgármester tájékoztatta a jelenlévőket a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról és a szeptemberi ülés óta eltelt időszak fontosabb eseményeiről, továbbá megemlékeztek a jelenlévők a magyar önkormányzatiság 25 éves évfordulójáról is. Sarkadon 1990. október 23-án alakult meg a helyhatóság.
Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B § (1) bekezdése alapján Sarkad város önkormányzata - ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi előírásaira tekintettel - 2014. február 1-jétől 2014. július 31-éig terjedő időszakban ebösszeírást végez.
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételt hajt végre a korábbi évek gyakorlata szerint idén is Sarkadon.