"SCHÉNER MIHÁLY" címkével ellátott hírek
A keddi, Meseházi Boldogság Betakarító Ünnep című történés két masszív attrakciót takart: Schéner: Játék Plasztika Rajz c. könyv bemutatóját, illetve az említett kötetből kivetített Schéner dolgozatokra improvizált két kiváló muzsikus.
Mármost mindegy is. A besúgók, a kádári Belügyminisztérium III. Főcsoportfőnökség III/III. (Belső Reakció Elhárítása) Csoportfőnökségének munkatársai közöttünk élnek. Vagy meghaltak.Ez a történelmi mese rólunk (is) szól.
Ricsi szerint nincs is Mikulás, mondta a napokban a héten a négyéves kisfiúnk. Dehogy nem, Kicsim, téged becsaptak, és megsimogattuk a tarkóját. Huszonöt esztendővel ezelőtt a medgyesegyházi származású Schéner Mihály polihisztor művész épp az ilyen ostobaságok miatt álmodta és alkotta meg a Meseházat. Mert szerinte nem lehet, hogy egy kisembernél kimaradjanak a legfontosabb évek, mégpedig a gyermekkor. Szombattól, e jeles alkalomból kifolyólag – egyhetes programfüzér nyílt a múlt-múlt századi épületkomplexumban. Mi a szüreti mulatságot lestük meg a hét hatodik napján.
Huszonöt esztendővel ezelőtt álmodta és alkotta meg a Meseházat Schéner Mihály polihisztor művész. Szombattól, e jeles alkalomból kifolyólag – egyhetes programfüzér nyílt a múlt-múlt századi épületkomplexumban. Mi a szüreti mulatságot lestük meg a hét hatodik napján.
A kanadai Reginában 1933-ban megrendezett búza-világkiállításon a világ legjobb búzájának a Bánkuti 1201-et minősítették. Ennek a kiváló tulajdonságokkal bíró búzafajtának a nemesítője és a névadója Baross László volt. Sírja Medgyesegyháza-Bánkút településen áll.
Hírek