"SCHIFFER ANDRÁS" címkével ellátott hírek
Első fokon pert nyert Schiffer András volt országgyűlési képviselő (LMP), miután a Fővárosi Törvényszék az alapkezelők számára kiírt pályázatra beérkezett dokumentumok kiadására kötelezte az Eximbankot szerdán.
A trafikmutyit leleplező volt fideszes állatorvos, az LMP antikorrupciós szóvivője indul a párt társelnöki posztjáért.
Az LMP várhatóan júliusban, de legkésőbb a nyár végéig dönt a távozó Schiffer András társelnök utódlásáról és megüresedő képviselői mandátumának betöltéséről - hangzott el a párt szerdai sajtótájékoztatóján az országos elnökség és a frakció együttes ülését követően. A frakcióvezető személyéről az őszi üléskezdésig határoz a képviselőcsoport.
Az LMP társelnöke nem érzi cserbenhagyásnak Schiffer András távozását. Szél Bernadett a pártot szervezetileg erősnek látja, így nem tervezi annak átalakítását. Szövetséget egyik párttal sem kötnének, de a Jobbikkal és az MSZP-vel is el tudnak képzelni együttműködést - mondta a társelnök.
Távozik a pártpolitikából Schiffer András, az LMP alapítója, vezetője. Döntését hétfő este közölte hivatalosan a párt elnökségével - ezt a politikus az Indexnek adott interjúban jelentette be, amely éjfél után jelent meg a hírportálon.
Kezdeményezni fogja a népszavazási és a választási törvény módosítását az LMP - jelentette be Schiffer András.
Az LMP a sztrájktörvény módosítását kezdeményezi, hogy a munkavállalók könnyebben gyakorolhassák sztrájkjogukat - jelentették be az ellenzéki párt társelnökei szombati budapesti sajtótájékoztatójukon.
A Lehet Más a Politika (LMP) társelnök-frakcióvezetője szerint lenne forrás arra, hogy a magyar közoktatást és egészségügyet "meg lehessen menteni az összeomlástól".
Az LMP vasárnap 24 pontból álló javaslatcsomagot mutatott be a menekülthelyzet javításáért, amelyek egyebek mellett lehetővé tennék, hogy válsághelyzet esetén nyomkövető berendezéssel figyeljék meg azokat a menedékkérőket, akiknek egy hónap alatt nem sikerült lefolytatni a menekültügyi eljárását.
Teljes tisztújítást tart az LMP a párt hétvégi, kétnapos kongresszusán, de a társelnökök személye biztosan nem változik, mert erre a posztra csak ők kaptak jelölést.