"SCHMITT PÁL" címkével ellátott hírek
Megerősítették NOB-tagságát Schmitt Pálnak a Nemzetközi Olimpiai Bizottság limai kongresszusán - adta hírül szombaton a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapja.
A CNN által összeállított lista ötödik helyéig kúszott a volt köztársasági elnök, ezzel megelőzte Victor Pontát és a nemrég még az amerikai elnökjelöltségre is esélyes Ben Carsont is.
Schmitt Pált egyhangúlag tiszteletbeli taggá választották a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) közgyűlésén.
Schmitt Pál egyelőre azért nem áll hallgatói jogviszonyban a Semmelweis Egyetemmel, mert a későbbiekben képzés nélküli fokozatszerzésre készül, és jelenleg az ehhez szükséges publikációk megírásán dolgozik - közölte a volt köztársasági elnök irodája pénteken.
Schmitt Pál nem kíván élni törvényben biztosított lakáshasználati jogával.
Bírósághoz fordult Schmitt Pál volt köztársasági elnök az egyetemi doktori fokozatát visszavonó Semmelweis Egyetem döntése miatt.
Vasárnap ünnepli 70. születésnapját Schmitt Pál, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, a Magyar Olimpiai Bizottság korábbi vezetője, jelenlegi tiszteletbeli elnöke, volt köztársasági elnök. Felesége Makray Katalin tornász, aki az 1964-es tokiói olimpián ezüstérmet szerzett felemás korláton. Három lánygyermekük (Gréta, Petra, Alexa) és hat unokájuk (Gergő, Grácia, Vanda, Vendel, Vince, Flórián) van.
Az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága - elutasítva az egyik napilap újságírójának kezdeményezését - úgy döntött, nem indít vagyonnyilatkozati eljárást Schmitt Pál volt köztársasági elnök ellen.
Jót mosolyogtak a békéscsabaiakon a Civil a pályán (ATV) című műsor kedd esti adásának vendégei, Murányi Marcell, a Blikk főszerkesztője, Horváth Zoltán, a HVG nyugalmazott főszerkesztő-helyettese, dr. Jován László ügyvéd, valamint Csintalan Sándor. No és természetesen Havas Henrik műsorvezető, aki felvezette a témát.
Schmitt Pál volt köztársasági elnök kedden, irodája által kiadott közleményben erősítette meg, hogy "Magyarország és a nemzet egysége érdekében" mondott le államfői megbízatásáról. A tájékoztatásban hangsúlyozzák, "az ettől eltérő valamennyi információ nem felel meg a valóságnak".
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft