"SCHWEITZER JÓZSEF FŐRABBI" címkével ellátott hírek
A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségét (Mazsihisz) megdöbbentette és szomorúvá tette a hír, hogy a Jobbik XIII. kerületi önkormányzati képviselője, Benke László az elemi tiszteletet sem adta meg a 93 éves korában elhunyt Schweitzer József országos főrabbinak. A Mazsihisz az MTI-hez péntek délben eljuttatott közleményében azt írta: a Jobbik képviselője az alapvető emberi tisztességet és a gyász méltóságát is semmibe vevő fellépésével kiírta magát a humánusan gondolkodó emberek táborából.
A Jobbik szerint Benke László, a főváros XIII. kerületi önkormányzatának jobbikos képviselője magánvéleményét fejezte ki a Schweitzer József haláláról szóló megemlékezéskor, azt a párt nem minősíti, az üggyel kapcsolatban semmilyen lépést nem tervez - közölte Jobbik pénteken az MTI-vel.
Életének 93-ik évében elhunyt Schweitzer József, nyugalmazott országos főrabbi, a Rabbiképző Intézet volt igazgatója, egyetemi tanár – közölte honlapján a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége csütörtök éjjel.
Mártírhalála után sem hagyják nyugodni békében a Csanád vármegyei, Békés megyei szülőfalujában, Magyarbánhegyesen az 1956. évi forradalom és szabadságharc legendás budapesti Tűzoltó utcai parancsnokát, az ízig-vérig naiv kommunista Angyal Istvánt.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft