"SEBASTIAN KURZ" címkével ellátott hírek
Heinz-Christian Strache Ibizán tett kijelentései ártottak Ausztriának és akár büntetőjogi következményekhez is vezethetnek - mondta Sebastian Kurz osztrák kancellár a volt alkancellárról a Földközi-tengeri szigeten titokban készített videofelvételről egy hétfői német lapinterjúban.
Több ezer tüntető gyűlt össze szombaton az osztrák kancellária előtt, hogy a koalíció felmondását, illetve Sebastian Kurz néppárti (ÖVP) kancellár lemondását és új választások kiírását követeljék.
Ausztria számára több területen is jelentős előrelépést hozott az európai uniós tagság - állapítja meg az a tanulmány, amelyet szerdán szemlézett az osztrák sajtó.
Sebastian Kurz osztrák kancellár Nagyszebenben az uniós állam- és kormányfők informális találkozóján megismételte korábbi, a Lisszaboni Szerződés módosítására vonatkozó javaslatát. A javaslatot az osztrák sajtó ismertette csütörtökön.
Orbán Viktor magyar kormányfő kijelentése Manfred Weber támogatásának megvonásáról nem változtat az általa vezetett Fidesz európai néppárti (EPP-) tagságáról szóló eljáráson - mondta Sebastian Kurz osztrák kancellár kedden a Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádióban.
Megkezdődött a trendforduló az illegális migrációban, az Európai Unióba érkezők száma erősen csökken, a tagállamok pedig már nem az elosztásra összpontosítanak, hanem a határvédelemre - emelte ki Sebastian Kurz osztrák kancellár egy vasárnapi német lapinterjúban.
Orbán Viktor miniszterelnök megérkezett Brüsszelbe, ahol elsőként az Európai Néppárt (EPP) csúcstalálkozóján vesz részt - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke csütörtökön.
Ausztria nem fog egyoldalúan kiutasítani orosz diplomatákat az Oroszország javára való kémkedéssel gyanúsított nyugállományú osztrák főtiszt ügyére válaszul - mondta Sebastian Kurz osztrák kancellár szerdai kabinetülést követő sajtótájékoztatóján.
Ha nemzetközi vagy kétoldalú konfliktusba keveredtek, a magyarok és az osztrákok közül általában az utóbbiak jöttek ki jobban belőle az elmúlt évszázadokban. Ennek oka, hogy Ausztria vezetői – bármennyire is gyűlölik esetleg egymást otthon – a nagyvilág felé egységesen és taktikusan lépnek fel. Ez látszik akkor is, amikor újabban „füleseket” kap osztrák „szövetségesétől” a magyar kormány: a Sargentini-jelentés elfogadásakor és a hétvégi határátkelőhely-lezáráskor egyaránt váratlant húzott Sebastian Kurz.
Az Egyesült Államok és Magyarország után Ausztria is kiszáll az ENSZ migrációs csomagjából, és hamarosan további országok követhetik példájukat. Kérdés ugyanakkor, hogy van-e ennek bármilyen gyakorlati jelentősége, vagy csak a különutas politika fitogtatásáról van szó. A migrációs csomag ugyanis nem kötelező érvényű, és csupán egy szokásos kirakat-megállapodásnak tűnik. Ettől még nem fogják menedékkérők tömegei ostromolni a határokat.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft