"STEPHEN HAWKING" címkével ellátott hírek
Szó szerint pokollá válhat a Föld Stephen Hawking szerint a globális felmelegedés és a globalizáció nem kívánt hatásai miatt – habár mi ezt már aligha fogjuk megélni
A Föld és az emberiség jövőjével kapcsolatos aggodalmait osztotta meg 75. születésnapja alkalmából a BBC-nek adott interjújában Stephen Hawking elméleti fizikus, a világ egyik leghíresebb tudósa.
Fel kell gyorsítanunk a más bolygókon való megtelepedésre vonatkozó űrkutatási tevékenységünket, ha nem akarjuk, hogy kihaljon az emberi faj – állítja a világ egyik legokosabb embereként is számon tartott Stephen Hawking.
Neves tudósok és vállalatvezetők nyílt levélben tettek hitet a mellett, hogy biztosítani kell: a mesterséges intelligencia területén folyó kutatások az emberiség javát szolgálják.
Stephen Hawking világhírű elméleti fizikus szerint kerekes széke és géphangja miatt személye ideális választás lenne a következő James Bond-film gonoszának.
Stephen Hawking angol elméleti fizikus a BBC-nek adott interjújában beszélt arról, hogy a gyógyíthatatlan betegségben szenvedők esetében támogatja az eutanázia gyakorlatát.
Stephen Hawking asztrofizikus hamarosan megjelenő önéletrajzi könyvében házasságáról is ír - írja a hirado.hu.