"SZABÓ KÁROLY" címkével ellátott hírek
A Békéscsabai Előre NKSE a közelmúltban egy 10 millió forint összértékű beruházás keretében jelentős fejlesztéseket hajtott végre a Városi Sportcsarnokban. Ezzel kapcsolatban tartott ünnepélyes sajtótéjékoztatót pénteken Fülöp Csaba, az NKSE gazdasági vezetője, Bíró Csaba, a város Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottságának elnöke, Szabó Károly (Tanár Úr) a klub elnöke, valamint Kozma János, a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója (aki most nem beszélt).
Legutoljára pénteken, április 11-én kora este, szokás szerint elsőnek szállt ki a csapatszállító kisbuszból, aranyéremmel a nyakában. Követték őt a győztes sereg tagjai, 16 csinos, cserfes, vidám lány, az ő mellkasukat is aranyérem díszítette. Meg a gyúróét is. A Békéscsabai Előre Női Kézilabda Club junior csapata NBI-es magyar bajnokként tért haza a Gödöllői négyes döntőről. A helyszínen a Ferencváros, a Győr és a Siófok csapatainak játékosai gratuláltak a legjobbaknak.
Négyen ültek az asztalnál, szemben a sajtó képviselőivel. Mocsai Lajos, a Magyar Nemzeti Kézilabda Akadémia főigazgatója, Hanó Miklós (Fidesz) Békéscsaba alpolgármestere, Szabó Károly, az EUbility Group-Békéscsabai Előre Női Kézilabda Club elnöke és Veress Zsuzsa a csapat kapusa és civilben már az egyesület ifjúsági koordinátora.
115 nap. Ilyen hosszú ideig még sohasem volt távol a kézilabdázástól Skaliczki László. Legalábbis a főiskola elvégzése óta biztosan nem. Az újkígyósi (New Snakes City – így hívja, hogy a magyarul nem tudók is megérthessék mit tart hazájának) kötődésű, ma már mesteredző 1974-ban került Szegedre, a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola matematika-fizika szakára. Ekkor a megyei I. osztályú Újkígyós játékosa az NB I B-ben szereplő Szegedi Volán SC játékosa lett.
Debrecenbe ha kéne, ha nem, mennie kell a Békéscsabai Előre NKSE női kézilabdacsapatának, hiszen az idei sorsolás úgy alakult, hogy az évtizedes, örök rivális otthonában kezdődik meg a csabaiak számára a 2013/14-es bajnoki szezon. Egy kiszámíthatatlan keleti örökrangadó, amelyik mindig háromesélyes, függetlenül a csapatok pillanatnyi erejétől. Mindezek ellenére a lila-fehérek magasra tették maguknak a lécet, győzni akarnak a civis városban. És nem azért, mert a Debrecen tavaly kiesett az első osztályból és csak úgy tudta megőrizni élvonalbeli tagságát, hogy a jogosult Szekszárd visszalépett, és a helyét átvehette. Hanem azért, mert egyszerűen bíznak magukban!
A Békéscsabai Előre NKSE az utóbbi időben elég gyengén szerepel, a mélyrepülés azonban remélhetőleg csak átmeneti, az új edző is azon dolgozik, hogy kilódítsa a csapatot a holtpontról. Az igyekezet nem hiábavaló, látszik a közös munka eredménye, jelenleg a kilencedik helyért küzdenek a lányok.
Ezen a héten Szabó Károly, a Békéscsabai Előre NKSE elnöke, és Fülöp Csaba gazdasági vezető lesz a Közéleti sarok vendége.
Eddig is voltak sorsdöntőnek tűnő bajnoki mérkőzései a békéscsabai női kézis lányoknak, a szombat esti találkozó csak betetőzte az amúgy is rendszeresen forró hangulatot a Gyulai úti „Colosseumban”.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft