"SZARVAS PÉTER POLGÁRMESTER" címkével ellátott hírek
Soron kívüli önkormányzati közgyűlési ülést kellett összehívni Békéscsaba Megyei Jogú Városban a hét végén annak érdekében, hogy mihamarabb fény derüljön a Békéscsaba és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás fenntartásában működő intézményeknél hosszú évek óta uralkodó, súlyos visszaéléseket sejtető áldatlan pénzügyi állapotokra.
Ízig-vérig békéscsabai Szarvas Péter közgazdász, a megyei jogú város független polgármestere, aki korábban a Körös Volán Autóbusz-közlekedési Zrt., majd 2013-ig a Dél-alföldi Közlekedési Központ (DaKK) Zrt. vezérigazgatója volt. Internetes blogját több mint 7 ezren kedvelik – amikor ezeket a sorokat gépelem, éppen egy órája írt a Csaba Baba-programról.
Jó lenne, ha a helyi írott és elektronikus médiumok többször adnának hírt Békéscsaba köz- és kulturális életének kiemelkedő eseményeiről, jegyezte meg a Szabad Sajtó Napja, március 15., Nemzeti ünnepünk alkalmából a Szent István téri városháza földszinti Mokos-termében hétfő délelőtt 9 órakor adott sajtóreggelin Szarvas Péter polgármester (független). Bizonyára a korai időpont, az álmosság okozta, de a város első emberének kötetlen beszélgetésre való ösztökélése ellenére csupán három kérdés, felvetés érkezett a jelentős számban képviseltetett médiumok részéről.
A Himnusz eléneklésével kezdődött meg hétfő kora délután Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Képviselő-testületének alakuló ülése a városháza meghívott vendégekkel zsúfolásig megtöltött emeleti dísztermében, ahol több mint 10 napirendi pontot tárgyaltak meg a képviselők.