"SZEGED-CSANÁDI EGYHÁZMEGYE" címkével ellátott hírek
A katolikus Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában működő Gál Ferenc Főiskola (GFF) vette át februártól a Szent István Egyetemtől (SZIE) a békéscsabai gazdasági campus működtetését. A GFF új mesterképzési szakokat és a munkaerőpiaci igényeknek megfelelően új alapszakokat is indítana a jövőben - válaszolt Kozma Gábor rektor hétfőn írásban az MTI-nek.
A hír6.hu megyejáró stábja szegedi programjának összeállításakor természetes volt, hogy találkozót kér dr. Kiss-Rigó László püspök úrtól is. Tapasztalatból tudjuk, hogy a püspök úr, ha csak egy mód van rá, fogadja a sajtó képviselőit. Most sem történt ez másképpen. Az időpont egyeztetés nehéz volt, de egy sűrű nap közepén is megtaláltuk azt az iskolaórányi időt, amikor feltehettük kérdéseinket.
Jelentősen nőtt a katolikus Szeged-Csanádi Egyházmegye kezelésébe vett közoktatási intézmények száma; ősztől a korábbi több mint négyezer helyett már hat és fél ezer gyereket oktatnak, nevelnek keresztény értékrend szerint az óvodákban, az általános iskolákban és a középfokú intézményekben - közölte az egyházmegye püspöke hétfői sajtótájékoztatóján, Szegeden.
A Szeged-Csanádi Egyházmegyében augusztus 1-től személyi változásokra kerül sor, melyek érintik mind Csongrád, mind pedig Békés megye néhány plébániáját - tudta meg a hír6.hu.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés