"SZENT ISTVÁN EGYETEM" címkével ellátott hírek
Az MTA SZAB Logisztikai Munkabizottsága, a Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Kar és a Békés Megyei Kormányhivatal közös szervezésében zajlott csütörtökön, a Logisztika Napja alkalmából megvalósuló „Logisztika a Dél-Alföldön” című Tudományos Konferencia. (Szarvas, Szent István Egyetem, AGK Tessedik előadója.)
Együttműködési megállapodást kötött a Szent István Egyetem (SZIE) és az MKB Bank Zrt. az agrárium modernizációjának támogatása és az egyetemi hallgatók pénzügyi ismereteinek erősítése érdekében - mondta Palkovics László, az egyetem rektora kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
A katolikus Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában működő Gál Ferenc Főiskola (GFF) vette át februártól a Szent István Egyetemtől (SZIE) a békéscsabai gazdasági campus működtetését. A GFF új mesterképzési szakokat és a munkaerőpiaci igényeknek megfelelően új alapszakokat is indítana a jövőben - válaszolt Kozma Gábor rektor hétfőn írásban az MTI-nek.
Stratégiai cél a felsőoktatás további fejlesztése a megyeszékhelyen. Erről állapodtak meg az Emberi Erőforrások Minisztériumának, a Nemzetgazdasági Minisztériumnak, Békéscsaba város önkormányzatának, valamint a békéscsabai campus fenntartójának, a Szent István Egyetemnek a képviselői (február 3-án, Budapesten). A Modern Városok Program keretében kormány-előterjesztés készül, amely hosszútávon fenntartható képzési struktúrát létesít Békéscsabán és az annak kialakításához szükséges forrásokat is biztosítja. Békéscsaba önkormányzata egyedülálló ösztöndíj-csomaggal támogatja a campus hallgatóit – áll Szarvas Péter polgármester és Kiss Tibor alpolgármester, a hír6.hu-hoz hétfőn eljutatott közleményében. Írásunk másik részében a fentiekkel kapcsolatban megkérdeztük Miklós Atillát is, az MSZP Békés megyei 1. választókerületi szervezetének elnökét, aki a ***-ot követően fejti ki a véleményét.
Látványkémiai előadás, drónnal történő reklámfilmkészítés és távcsöves csillagles is várja az érdeklődőket pénteken a Kutatók éjszakája országos programsorozat Békés megyei rendezvényein.
A Szent István Egyetem karain nem új kezdeményezés a tudomány napi konferencia, évről-évre megrendezik a szimpóziumot, ezzel nem csak emléket állítanak a pozsonyi országgyűlésen történteknek, de arra sarkallják a hallgatókat, folytassanak maguk is kutatómunkát a tudomány bármely területén.
Mentsük meg az egyetemet! Aláírást gyűjtenek a békéscsabai egyetemi karra járó hallgatók, méghozzá azért, hogy n Békéscsabán fejezhessék be tanulmányaikat, ne kelljen Szarvasra vagy Gödöllőre járniuk tanulni. Hosszabb távon pedig azért küzdenek, hogy a csabai kampusz ajtajára ne kerüljön lakat.
A Magyar Tudományos Akadémia már 1997 óta ünnepli a magyar tudomány napját. 2003-ban az Országgyűlés hivatalosan is a magyar tudomány ünnepévé nyilvánította november 3-át, azt a napot, amikor 1825-ben Széchenyi István birtokainak egy évi jövedelmét felajánlotta a Magyar Tudós Társaság megalapítására. A békéscsabai egyetem, mint minden évben, idén is szakmai konferenciával emlékezett a jeles évfordulóra.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft