"SZERBIA" címkével ellátott hírek
A magyarok soha nem tehetnek le arról, hogy egyenrangú félként kezeljék őket a világban - húzta alá ünnepi beszédében Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken Szabadkán.
Adócsalás miatt két és fél év letöltendő börtönbüntetésre és nyolcmillió dináros (mintegy 21,44 millió forint) pénzbüntetésre ítélték pénteken Miroslav Miskovicot, Szerbia leggazdagabb és egyik legbefolyásosabb emberét.
Koszovó ismét beadta csatlakozási kérelmét az Interpol nemzetközi rendőri szervezethez, Szerbia pedig újabb hadjáratot indított Pristina felvétele ellen.
Szerbia újabb négy MiG-29-es vadászgépet kapott Fehéroroszországtól, így tovább növelte az orosz gyártmányú gépekből álló légierejét.
Egyhetes iskolaszünetet rendelt el a szerb kormány a jövő hétfőtől az általános és középiskolában, hogy ezzel akadályozza meg, vagy legalább lassítsa az influenza terjedését az országban.
A koszovói külügyminiszter életveszélyesen megfenyegette szerb kollégáját - közölte értesülését a Kurir című belgrádi napilap kedden. A hírt Ivica Dacic, a szerb diplomácia vezetője is megerősítette, a szerb politikusok pedig élesen bírálták a koszovói miniszter kijelentését.
A százszázalékos vámok kivetése után Pristina újabb szankciókat tervez Szerbia ellen, a koszovói belügyminiszter-helyettes bejelentése szerint a jövőben a szerb rendszámú autókat nem engednék be az országba.
Több ezer ember gyűlt össze Belgrád utcáin szombaton, immár a hatodik alkalommal, Aleksandar Vucic szerb elnök ellen tüntetve.
Jó évet zárt Szerbia 2018-ban, jelentősen csökkent az államadósság, a gazdasági növekedés pedig régiós szinten kiemelkedő - közölte Miladin Kovacevic, a szerbiai statisztikai hivatal vezetője a hét végén a Politika című belgrádi napilapnak adott interjúban.
Alekszisz Ciprasz görög kormányfő szerint Koszovó csak olajat öntött a tűzre azzal, hogy száz százalékra növelte a Szerbiából érkező áruk vámját, véleménye szerinte ez a lépés nem használ a szerb-koszovói kapcsolatok normalizálást célzó tárgyalásoknak.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft