"SZERETLEK BÉKÉSCSABA EGYESÜLET" címkével ellátott hírek
Minderről a rendezvény prominensei péntek délelőtt tartottak sajtótájékoztatót a békéscsabai Fiume Étterem nagytermében.
A Békéscsabai Irodalmi Estek anyacége, a Szeretlek Békéscsaba Egyesület a literatúra népszerűsítésén kívül évek óta nagy hangsúlyt fektet az elszármazott csillagok emlékben tartásával is. Már hagyomány, hogy a júniusi, szezonzáró Irodalmi-program végén az egyesület egy-egy elismerést nyújt át az általuk érdemesnek ítélt személyeknek. Kedden, a városháza dísztermében a Szeretlek Békéscsaba Egyesület díját ezúttal a csabai származású, ejtőernyős világbajnok Bánszki Tamás kapta. Tomi 1987 óta űzi ezt a full extrém sportot – 8500 balesetmentes ugráson van túl; 2003 óta Kecskeméten él. (Interjú a cikk végén!)
A Békéscsabai Irodalmi Estek anyacége, a Szeretlek Békéscsaba Egyesület a literatúra népszerűsítésén kívül évek óta nagy hangsúlyt fektet az elszármazott csillagok emlékben tartásával is. Már hagyomány, hogy a júniusi, szezonzáró Irodalmi-program végén az egyesület egy-egy elismerést nyújt át az általuk érdemesnek ítélt személyeknek. Kedden, a városháza dísztermében a Szeretlek Békéscsaba Egyesület díját ezúttal a csabai származású, ejtőernyős világbajnok Bánszki Tamás kapta. Tomi 1987 óta űzi ezt a full extrém sportot – 8500 balesetmentes ugráson van túl; 2003 óta Kecskeméten él.
Háromkomponensű kulturális tort ültek kedd este az irodalom szerelmetesei a békési megyeszékhely városházának a dísztermében. A 112. Békéscsabai Irodalmi Estek mindkét epizódja eredendően a trianoni tragédiára épült, közben a szünetben megnyílt Bácsfalvi Zoltán festőművész kiállítása; mit több, a Szeretlek Békéscsaba Egyesület díjai is jó kezekbe kerültek. Illetve volt még egy történés…
Békéscsaba kultúrájáért kitüntetést kapott a Szeretlek Békéscsaba Egyesület. Az elismerést Frankó Attila, az egyesület elnöke vette át a Csabagyöngyében megrendezett pénteki Magyar Kultúra Napi Gálaműsoron. A rendezvény előtt Frankó Attilát, a Békéscsabai Irodalmi Estek, illetve megannyi helyi program producerét faggattam.
Kedden századjára köszöntötte a Frankó Produkciós Iroda és a Szeretlek Békéscsaba Egyesület az irodalomkedvelő közönséget a városháza dísztermében. A műsor első részében részletek hangzottak el Beliczey Miklós: Elvitte az ördög című önéletrajzi művéből. A második etapban dr. Bagdi László és Dsida Jenő műveiből olvastak fel. Közreműködött: Bartus Gyula, Tomanek Gábor, Presits Tamás színművészek, illetve dr. Ignácz Mihály, a hír6.hu tulajdonosa. Idén a Csaba Rádiónak kapta a Szeretlek Békéscsaba Egyesület díjat. A műsort rendezte Frankó Attila; szerkesztette: dr. Bagdi László.
Ingerszegény SMS-kozmoszunkban igencsak hiánypótló program a betű- és gondolatéhségtől gyötrődő kultúrfejeknek a Békéscsabai Irodalmi Estek sorozat. A Frankó Produkciós Iroda és a Szeretlek Békéscsaba Egyesület közös rendezvénye átlagban másfél száz érdeklődőnek nyújt egy egész estés feltöltődést. Ez történt kedden is a csabai városháza dísztermében.
Immáron tizenkettedik alkalommal szervezett kedden étel- és ruhaosztást a Szeretlek Békéscsaba Egyesület és a Frankó Produkciós Iroda.
Iványi Zoltán nyerte el a Szeretlek Békéscsaba Egyesület díját. A tősgyökeres békéscsabai férfi 2001 óta labdarúgó-játékvezetőként tevékenykedik
Azt eddig is tudtuk, hogy a víz az iváson és a fürdésen kívül mennyi mindenre alkalmas, azt azonban csak sejthettük, hogy embereket is képes összehozni Békéscsabán. Méghozzá nem először. Egy hét múlva fejest ugorhatunk a barátkozásba, barátságba is.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft