"SZOJUZ" címkével ellátott hírek
Feleannyiba kerül az űrhajósok repülése a Szojuz MSZ, mint a Crew Dragon űrhajókon - jelentette ki Dmitrij Rogozin, a Roszkoszmosz orosz űrkutatási állami vállalat vezérigazgatója újságíróknak hétfőn Moszkvában.
Egy, az első és a második fokozat szétválását jelző szenzor meghibásodása okozta a Szojuz-FG hordozórakéta október 11-i balesetét - jelentette ki Szergej Krikaljov, a Roszkoszmosz orosz állami űrvállalat emberes űrrepülési programjaiért felelős ügyvezető igazgatója szerdán Moszkvában.
Az orosz űrkutatási hivatal, a Roszkoszmosz vizsgálóbizottsága amerikai űrhajósokat gyanúsít azzal, hogy szándékosan kárt tettek a Szojuz űrhajó burkolatában, feltehetően azért, hogy evakuálni kelljen a Nemzetközi Űrállomás (ISS) személyzetét, és gyógykezelésre mihamarabb visszatérhessen a Földre az egyik megbetegedett társuk - értesült a Kommerszant című orosz napilap. A Roszkoszmosz közölte, hogy az effajta híresztelések aláássák az ISS legénységének baráti kapcsolatait.
A kazahsztáni Bajkonur űrrepülőtérről elindult helyi idő szerint péntek hajnalban három asztronauta a Nemzetközi Űrállomás felé.
A tervek szerint szeptember 2-án bocsátják fel az űrhajót, amellyel Ajdin Ajmbetov kazah, Szergej Volkov orosz és Andreas Mogensen dán űrhajós utazik a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomásra.
Három új asztronauta készülődik, hogy egy Szojuz fedélzetén kedden elinduljon a Nemzetközi Űrállomásra. Fjodor Jurcsihin, Karen Nyberg és Luca Parmitano magyar idő szerint kedd este fél tízkor indul egy Szojuz fedélzetén a kazahsztáni Bajkonur Kozmodromból.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft