"TOP" címkével ellátott hírek
A minap Siklósi Istvánnal, Mezőberény polgármesterével beszélgettem, aki szerint a települések döntő többségét alapvetően a pályázatok tartják lázban… Azonban a Terület- és Területfejlesztési Operatív Program (TOP) eredeti menetrendjéhez képest jelentős késés van. (Tegeződtünk, mert a több éves ismeretségünk ezt kívánta meg.)
Békéscsaba tavaly több mint 6,5 milliárd forintot nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP). Az EU-forrásból egyebek mellett kerékpárutak épülnek, óvodákat újítanak fel, megvalósul a belváros rehabilitáció harmadik üteme és fejlesztik a CsabaParkot.
Együttműködés jött létre a Békés Megyei Kormányhivatal és Békéscsaba Megyei Jogú Város között. A konzorcium egy TOP-os – győztes – pályázat kapcsán alakult, célja a helyi foglalkoztatás segítése.
Békéscsaba 316 millió forintnyi uniós támogatást nyert el óvodák bővítésére és korszerűsítésére a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében - tájékoztatta Ferenczi Attila (Fidesz-KDNP) városfejlesztési tanácsnok az MTI-t.
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Békés megyei pályázati kiírásai közül tizenhét jelent már meg, ezek 34 milliárd forint fejlesztési forrást nyitnak meg - tájékoztatta a Békés Megyei Önkormányzat elnöke kedden az MTI-t.
Orosháza – a Megyejárás elnevezésű rovat következő állomása – Békés megye harmadik legnépesebb és egy egyben legiparosodottabb városa. A polgármester megfogalmazása szerint minden egyes fejlesztési terv fontos, hiszen nincs olyan terület, ágazat, melyet ne lehetne folytonosan jobbá és jobbá tenni. A település 2016-ban és 2017-ben összesen megközelítőleg 6,5 milliárd forint értékű TOP-os forrásra számíthat, ami hozzávetőlegesen 1,5 milliárd forinttal haladja meg a város költségvetésének éves keretét.
Megtartotta idei első munkaülését a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése. A napirenden több fajsúlyos téma szerepelt, többek között döntöttek a képviselők a munkaprogramról, a költségvetésről, együttműködési megállapodásokról, és módosították a TOP felhívások megyei keretösszegének felhasználás-ütemezését.
A Békés megyei önkormányzat elnökét összegző interjúra invitáltuk a többi között azért, hogy megtudjuk miért is lehet az előző esztendőt leginkább az előkészítés, illetve a növekedés évének tekinteni.
Három új pályázatot írtak ki a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, amelyekkel együtt eddig összesen 234 milliárd forint értékben 14 pályázati felhívás jelent meg.
A jelenlegi uniós fejlesztési ciklusban 2015 a felkészülés éve volt. A Békés Megyei Önkormányzat a településekkel közösen szakemberek segítségével kidolgozta a projekt ötleteket, javaslatokat. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretösszegei felhasználásának megalapozására a megyei önkormányzat elfogadta a megyei Integrált Területfejlesztési Programot (ITP), elfogadta a pályázatok értékelési szempontrendszerét, meghatározta a 2016-os évi fejlesztési keretet és az ehhez kapcsolódó indikátorvállalásokat. Fórumsorozatot tartottak a TOP-ról, mely érintett minden járási székhelyet, a hivatal Területfejlesztési Osztályán járási felelősi rendszert alakítottak ki azért, hogy hatékonyan tudják segíteni a települések projektjeinek kidolgozását, fejlesztését.