"TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR" címkével ellátott hírek
Egész napos programkavalkáddal települt ki pénteken a mezőberényi piacra a Települési Értéktár – Érték-Tér címmel. A helyi portékákat, érdekességeket, ismert személyeket népszerűsítő rendezvény bukéja, hogy a szervezők az őszi szünet előtti utolsó tanítási napon az óvodásokat és az iskolásokat is bevonták a történésekbe. Szem-szájnak ingere volt minden.
Egész napos programkavalkáddal települt ki pénteken a mezőberényi piacra a Települési Értéktár – Érték-Tér címmel. A helyi portékákat, érdekességeket, ismert személyeket népszerűsítő rendezvény bukéja, hogy a szervezők az őszi szünet előtti utolsó tanítási napon az óvodásokat és az iskolásokat is bevonták a történésekbe. Szem-száj ingere volt.
A Békés Megyei Értéktár Bizottság a Gyomaendrődről benyújtott értékekről is döntött, két helyi érték a „Magyar Autosex Tyúkgalamb”, valamint az „Endrődi csizmadia és cipész hagyományok” értékeket méltónak találták és felvették a Megyei Értéktárba.
A hungarikum törvény megszületése után, 2013-ban a Békés Megyei Önkormányzat létrehozta a Békés Megyei Értéktár Bizottságot, a megye települései pedig saját, települési értéktárakat hoztak létre. Az értéktárakat albizottságok vezetik, ők döntenek a beterjesztett helyi értékek felvételéről.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft