"THERESA MAY" címkével ellátott hírek
Theresa May konzervatív párti brit miniszterelnök megnyerte a saját pártja által ellene kezdeményezett, szerda este megtartott bizalmi szavazást.
A brit miniszterelnök korábban azt mondta, az EU-s munkavállalók beállnak mások elé a sorba.
Nagy-Britannia európai uniós kiválásával 60 év után hátramenetbe kapcsolat az európai integráció folyamata, amely elősegítette a földrész békéjét és jólétét - írta a Financial Times című londoni lap azzal kapcsolatban, hogy előző nap a rendkívüli EU-csúcsértekezlet résztvevői elfogadták a megállapodást a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről.
Ha a brit parlament nem fogadja el a megállapodást a kiválás feltételeiről, akkor Nagy-Britannia kiesik az Európai Unióból - közölte Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense hétfőn az M1 aktuális csatornán.
Nyílt levélben kérte a nemzet támogatását a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről kidolgozott megállapodástervezethez Theresa May.
A brit miniszterelnök szerint nem lehet arra számítani, hogy az Európai Unió a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeiről és a majdani kétoldalú kapcsolatrendszer kereteiről kidolgozott tervezeteknél jobbat ajánlana fel Londonnak, ha a brit parlament e dokumentumokat elutasítja.
A héten választ kell találniuk a feleknek arra, meddig tart az átmenet a Brexit után.
A brit kormányfő szerint terv nélkül futott neki elődje a kilépésről döntő népszavazásnak.
A brit miniszterelnök szerint az utolsó, "mérhetetlenül nehéz" szakaszukba jutottak a tárgyalások a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről.
A brit miniszterelnök szerint London megállapodásra törekszik az Európai Unióval a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről, de nem bármilyen áron.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó