"TISZA-TÓ" címkével ellátott hírek
Minden eddiginél többen, 57 ezren túráztak kerékpárral 2018-ban a Tisza-tó körül, többen, mint az elmúlt két évben összesen; a tározótó és természeti környezete iránt megnőtt bringás érdeklődés arra sarkallja a fenntartókat, hogy 2019-ben megépítsék a teljes túrakörhöz még hiányzó 9 kilométeres bicikliutat - közölte a mesterséges tavat üzemeltető vízügyi igazgatóság területi szakaszmérnöke az MTI-vel.
A biztonságos üzemeltetés és az árvízvédelem miatt a téli időszakra csökkenti a Tisza-tó szintjét a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig), a síkvidéki tározó szintjének egy centiméterrel való csökkentéséhez egymillió köbméter vizet kell leengedni.
Eljárást indított a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság lopás, természetkárosítás és orvvadászat gyanúja miatt két olasz állampolgár ellen, akit tetten értek a természetvédelmi őrök a Tisza-tó Abádszalóki-medencéjében - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) sajtóirodája pénteken az MTI-vel.
Két új mentési pont létesült a közelmúltban a Tisza-tó térségében, a kiskörei és az abádszalóki állomáshelynek köszönhetően tovább nőtt a térségben élők és a látogatók biztonsága - közölte Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs és PR-igazgatója az MTI-vel.
Közösen kapcsolta be a nagy tavakra telepített viharjelző rendszert Radics Kornélia, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnöke és Tollár Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője a Közlekedéstudományi Intézet (KTI) konferenciáján, csütörtökön Budapesten.
Több mint kétszázan vágtak neki a második Tour d’Opera kerékpártúrának szombaton, a Tiszafüredről induló, a Tisza-tavat megkerülő 67 kilométeres távon komolyzenei, illetve más kulturális programok várják a résztvevőket.
Beállították a Tisza-tó téli időszakra meghatározott vízszintjét, a Kisköre-felső vízmércén mért 620 centiméteres értéket. Ha nem érkezik jelentős árhullám, ezt a szintet egészen tavaszig megtartják - közölte Horváth Béla, a tavat üzemeltető Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) műszaki igazgató-helyettese az MTI-vel.
TiszaZoom címmel péntektől vasárnapig először rendez többnapos programot természetfotósoknak a Magyar Turizmus Zrt. Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatósága – közölte a szervezet vezetője az MTI-vel.
Elkezdődött a Tisza-tó téli időszakra meghatározott és jövő tavaszig érvényben lévő vízszintjének beállítása; a két lépcsőben, várhatóan december elejéig tartó művelet során több tízmillió köbméter vizet engednek le a 124 négyzetkilométer vízfelületű tározóból – közölte a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) kiskörei szakaszmérnöke hétfőn az MTI-vel.
Viharba került kenusokat mentettek ki vasárnap két esetben is a vízirendőrök a Tisza-tavon.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft