"TOLDI BALÁZS" címkével ellátott hírek
2017. január 26-án tartotta a gyomaenrődi képviselő-testület idei, első ülését, amely maratonira sikerült. Több mint négy órán keresztül foglalkoztak a város ügyeit érintő napirendekkel, illetve ügyekkel.
Szombaton zajlott a VIII. Gyomaendrődi Disznótoros és Böllérpálinka Verseny, a helyi Varga Lajos Sportcsarnokban; az intézmény előtt többek között a múlt századi disznóvágás szellemét idézték meg.
November 10-én közmeghallgatást tartott a gyomaendrődi önkormányzat képviselő-testülete.
Képviselő-testületünk legutóbbi ülésén 30 napirendi pontot tárgyalt. A vállalkozásokban működő óvodák beszámolóit hallgattuk meg. Bár a rendszer sok változáson ment keresztül, bátran mondhatjuk, hogy a működés zavartalan. Az óvodák beszámoltak a létszámhelyzetről, a megvalósított fejlesztésekről, programokról. Megállapíthattuk, hogy magas színvonalú ellátást tudnak biztosítani az óvodák. A Szivárvány Gyermekkert (Vásártéri Ltp.) Reméljük, hogy a gyermeklétszám hosszútávon is működőképessé teszi egyrészt a kistérségi óvoda egységeinek működését, másrészt biztosítja a vállalkozói óvodákba is a megfelelő létszámot.
Dr. Lizák Anna kapta a Gyomaendrőd Egészségügyéért Elismerő Oklevelet.
A nyári szünet után folytatódik Megyejárás rovatunk. Elsőként Gyomaendrődre látogattunk. Ennek apropójául az szolgált, hogy csütörtökön ott ülésezett a megyei közgyűlés.
Az olimpia ideje alatt a Körös Látogatóközpontban létrehozott szurkolói klubban már együtt izgulhattak a városlakók Tótka Sándor első, felnőtt olimpiai szereplésén. Nem sima út vezetett az olimpiára a Tótka-Molnár kettősnek. A két sportoló váratlan fordulatok után jutott ki 2016-os olimpiára. A K2 200m-en világbajnok páros, alig két héttel az olimpiai selejtező futamok előtt tudta meg, hogy mégis utazhatnak, hogy képviseljék hazánkat az olimpián.
A képviselő-testület februári, soros ülésén sok fontos ügyet tárgyaltunk. Több beszámolót is meghallgattunk és jóváhagytunk.
Január 29-én délután a Városházán adott fogadást Toldi Balázs polgármester Gyomaendrőd legtöbb helyi adót fizető, és így a legtöbb helyi munkalehetőséget biztosító vállalkozásai számára. Zongorán közreműködött Gyumbier Adrienn, a Kállai Ferenc Művészeti Iskola tanára.
A 2015-ös esztendő a változások és a várakozások éve volt – mondta Gyomaendrőd alig 35 éves polgármestere, Toldi Balázs. – A választások ugyan 2014-ben voltak, azonban a képviselő-testület és a város vezetése az érdemi munkát csak tavaly tudta elkezdeni. Számos változás jellemezte a település életét a mögöttünk álló esztendőben, de sok olyan momentum is van, ami 2016-ban fog majd realizálódni – fűzte hozzá.