"TÓTH LÁSZLÓ" címkével ellátott hírek
Tóth László, a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) elnöke szerint a négy érmes helyezéssel várakozáson felül szerepelt a hazai csapat a Papp László Budapest Sportarénában rendezett olimpiai kvalifikációs Grand Prix-viadalon, ami önbizalmat adhat a versenyzőknek a szeptemberi bakui világbajnokságra.
Egy jó tíz éve már a fülünkön megy be, és a könyökünkön folyik ki az újrahasznosítás/ visszaforgatás (recycling) fogalma. De mi van akkor, ha valakinek még a kilencvenes években a saját kútfőjéből pattan ki ez a rém praktikus tevékenység? Amikor még nincs minta, nincs sorvezető, nincs net. Minimum remek. Sőt, még annál is több! Nos, a gyulai Tóth Lajos, a Tóth és Társa Recycling Kft. ügyvezetője fuvarozóként döbbent rá, hogy mennyi papírhulladékot elpocsékolunk… és hamarosan belekezdett az újrahasznosításba. Tóth Lajos vállalkozóként él Gyulán; nős, két felnőtt leánya van.
Idén is útnak indult a Megye Futás, Tóth László futónagykövet negyedik alkalommal hívja egy kis mozgásra a vállalkozó kedvűeket. A kezdeményezés célja a mozgás, a futás népszerűsítése.
„Ha épít, ha felújít: Mesterház!” – szól a 18 esztendős békéscsabai építőanyag kereskedés szlogenje; nos, eme derűlátó mottó most némileg visszahatott: a Mesterház épített, (fel)újított… Ugyanis a napokban elkészült a Berényi úti üzletház kizárólag önerőből finanszírozott, szilárd burkolatú parkolója. (x)
Gazdasági interjúsorozatunk legfrissebb részében Tóth Lászlót, a Mesterház kereskedelmi vezetőjét faggattuk...
A Facebook előszeretettel emlékeztet az idő múlására, és megjeleníti az adott naphoz kötődő emlékeinket. A tegnapi naphoz nálam egy három évvel ezelőtti bejegyzés jelent meg: „De anyaaa, hiszen tudod, mennyire szeretem a KRESZ-parkot!”. Ez pedig azóta sem változott. Sőt.
Amilyen kiszámítható volt az építőipar a „békeidőkben”, olyan hektikus lett a működése a rendszerváltás után beköszöntött kapitalista világban. A kereslet és kínálat kiszámíthatatlan váltakozása sok építőipari vállalkozás megszűnéséhez vezetett, voltak azonban olyanok, akik élni meg tudtak felelni az új világ követelményeinek. Egy közülük a békéscsabai Mesterház építőanyag kereskedés, amelyik az idén lett éppen tizennyolc esztendős.
Az elmúlt évekhez hasonlóan, az idei enyhe téli időjárás kedvező hatással bír az építőiparra. Tóth László, a békéscsabai Mesterház kereskedelmi vezetője, ebben a tekintetben csak megerősíteni tudta a véleményünket.
Amilyen stabil és megbízható iparág volt az építőipar a szocialista Magyarországon, annyira hektikussá vált a kapitalista Magyarországon. Amennyire kiszámítható és tervezhető volt a munka korábban, annyira kiszámíthatatlan és tervezhetetlen lett a rendszerváltás után. Az elmúlt huszonnégy esztendőben cégszárnyalások és cégbukások jellemezték az iparágat. Látványos felfutások és még látványosabb bukások, szerény felépülések és csendes elmúlások - mindenre volt példa.
Békéscsabán, a Berényi út és a Zrínyi utca sarkán lévő lakóingatlan pontosan akkora, mint a környék összes többi telke. A Berényi úton nincsenek előkertek, a házak az utcafrontra épültek, viszont mindkét oldalon nagy telkek tartoznak az épületekhez. Ez a sarki ingatlan mégis merőben más, mint az összes többi lakóépület. Mert már régen nem lakóépületként funkcionál.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft