"USA" címkével ellátott hírek
Az amerikai hatóságok terrorveszélyre hivatkozva több országban megtiltották kedden a nagyobb elektronikai eszközök felvitelét az Egyesült Államokba tartó repülőgépek fedélzetre. Hasonló intézkedést hozott Nagy-Britannia is az oda tartó járatok esetében.
Az Egyesült Államok keleti partvidékén pusztító téli viharnak eddig öt halálos áldozata van, és Kanadában is több ember életét vesztette a zord időjárásban.
Joseph Votel tábornok, az amerikai hadsereg úgynevezett középső parancsnokságának vezetője szerint több amerikai katonát kellene küldenie Afganisztánba.
A Reuters hírügynökség értesülései szerint Washington azt fontolgatja, hogy akár további ezer katonát küld az Iszlám Állam elleni harcba.
A belbiztonsági miniszter John Kelly megerősítette, hogy valóban ezt tervezik.
Három bank ment csődbe idén eddig az Amerikai Egyesült Államokban - adta hírül az MTI. Az elmúlt tíz évben csaknem ötszáz bank zárta be kapuit.
Jeff Sessions amerikai igazságügyi miniszter még szenátorként kétszer is találkozott Oroszország washingtoni nagykövetével az elnökválasztási kampány idején, de erről hallgatott a miniszteri kinevezése előtti szenátusi meghallgatáson - értesült a The Washington Post című amerikai napilap.
Donald Trump amerikai elnök a kongresszus két háza előtt elmondott beszédében egységre szólította fel honfitársait az Egyesült Államok gondjainak megoldásához.
Steve Bannon, Donald Trump elnök stratégiai főtanácsadója szerint a kormányzatnak minden nap meg kell küzdenie azért, hogy "visszavegye" az országot. Bannon a Washington mellett egy konzervatív konferencián csütörtökön fejtette ki álláspontját.
A kaliforniai San Diego egyetemén tanuló kínai diákok tiltakoznak, mert meghívták a dalai lámát a júniusi diplomaosztó ünnepségre.