"USA" címkével ellátott hírek
A helyiek összecsaptak a rendőrökkel, amikor megérkeztek az amerikai rakétavédelmi rendszer újabb elemei Dél-Koreába. A rendszer év végére működőképes lehet, és Észak-Korea mellett az oroszoknak sem tetszik.
Steve Mnuchin amerikai pénzügyminiszter bejelentette, hogy Washington szankciók foganatosítására készül Szíria ellen.
Az Európai Unión kívül az Amerikai Egyesült Államok lett Magyarország első számú export piaca, idén januárban 11 százalékkal nőtt a kivitel - mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Győrben, a Dana Hungary Kft. 46 millió euróból (14,5 milliárd forint) felépülő 13 ezer négyzetméter alapterületű gyárának alapkőletételén.
A jövőben szigorúbban ellenőrzik az Egyesült Államokban az úgynevezett vízumlottó révén elnyert tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldi munkavállalókat fogadó cégeket - jelentette be hétfőn az amerikai belbiztonsági minisztérium.
Harmadszor is újra akarják temetni James Polkot, az Egyesült Államok 11. elnökét , amiért biztosan kijár majd neki a "legtöbb temetést kapott amerikai elnök" címe.
Az amerikai hatóságok terrorveszélyre hivatkozva több országban megtiltották kedden a nagyobb elektronikai eszközök felvitelét az Egyesült Államokba tartó repülőgépek fedélzetre. Hasonló intézkedést hozott Nagy-Britannia is az oda tartó járatok esetében.
Az Egyesült Államok keleti partvidékén pusztító téli viharnak eddig öt halálos áldozata van, és Kanadában is több ember életét vesztette a zord időjárásban.
Joseph Votel tábornok, az amerikai hadsereg úgynevezett középső parancsnokságának vezetője szerint több amerikai katonát kellene küldenie Afganisztánba.
A Reuters hírügynökség értesülései szerint Washington azt fontolgatja, hogy akár további ezer katonát küld az Iszlám Állam elleni harcba.
A belbiztonsági miniszter John Kelly megerősítette, hogy valóban ezt tervezik.