"USA" címkével ellátott hírek
Az Egyesült Államokban törvényjavaslat készül a fegyvervásárlás szigorításáról, Donald Trump elnök is támogatja.
A csoportkör első fordulójában meglepő vereséget szenvedett amerikai férfi jégkorong-válogatott pénteken 2-1-re legyőzte Szlovákia együttesét a phjongcshangi téli olimpián.
Felfüggesztették az amerikai kormány finanszírozásáról folyó vitát a kongresszusban, pénteken ismét leállnak kormányhivatalok.
Jelentős eséssel zártak hétfőn a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
Rekordmennyiségű, majdnem 4 ezer fegyvert, vagy annak minősülő tiltott tárgyat foglaltak le tavaly az Egyesült Államok repülőterein a Közlekedésbiztonsági Ügynökség (TSA) szakemberei az utasbiztonsági ellenőrzés során.
Amerikai tisztségviselők felvázolták egy pénteki sajtótájékoztatón Washingtonnak az atomfegyverek alkalmazásával kapcsolatos terveit.
A nyilatkozók szerint arra utaló jel nincs, hogy Szíria új vegyi fegyvereket fejlesztett volna ki, de valószínűleg korszerűsítette a célba juttató eszközöket.
Észak-Korea várhatóan hónapokon belül képessé válik arra, hogy nukleáris fegyverrel elérje Amerikát - mondta a BBC televíziónak nyilatkozva az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója.
Az amerikai katonai létesítmények és a hadsereg tagjainak épségét veszélyeztethetik a Fitbithez hasonló okostelefonos fitneszalkalmazások, amelyek térképen jelölik a felhasználók mozgását - írta honlapján a Washington Post című amerikai napilap hétfőn.
Az amerikai járványügyi központ (CDC) adatai szerint már 37 gyermek vesztette életét az idei influenzajárványban, amely 2009 óta a legsúlyosabb.