"USA" címkével ellátott hírek
Nem változott Oroszország amerikai állampapír-portfóliójának a nagysága júniusban, miután az előző két hónapban jelentősen zsugorodott.
Az orosz kormányt aggasztja az Egyesült Államok rekordméretű katonai költségvetése, valamint az, hogy Washington felfüggeszti az együttműködés finanszírozását a Nyitott Égbolt-szerződés keretében - jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes kedden a RIA Novosztyi orosz hírügynökségnek.
Saját házának vezetett egy kisrepülőgépet, a rendőrség szerint így akarta megölni magát és családtagjait egy férfi a Utah állambeli Paysonban hétfőn - jelentette a Fox televízió.
Szakértők szerint folytatódik az észak-korai atomprogram: nem állnak le a rakétákkal, és a szankciókat is kijátsszák.
Megérkeztek Hawaiira 55, az 1950-53-as koreai háborúban elesett amerikai katona földi maradványai.
Augusztus 1-től az amerikai HBO-n is vetítik a díjnyertes magyar sorozatot.
Theresa May brit miniszterelnök szerint London a brit EU-tagság megszűnése után szabadkereskedelmi megállapodást szeretne kötni az Egyesült Államokkal. Donald Trump amerikai elnök egy pénteki lapinterjúban azonban egyenes utalást tett arra, hogy ha Nagy-Britannia a Brexit után is szoros kereskedelmi kapcsolatokat tart fenn az Európai Unióval, az lehetetlenné tenné a brit-amerikai szabadkereskedelmi megállapodást.
Elutasították a család 1940-ben beadott vízumkérelmét, ezért maradtak Hollandiában.
Július 4-én minden csillagos-sávos díszbe borul az Egyesült Államokban. Az amerikaiak ezen a napon ünneplik a függetlenségi nyilatkozat 1776-os kihirdetését, amelynek köszönhetően létrejött az Egyesült Államok. A nemzeti ünnep igazi családi eseménnyé vált, amikor összejönnek az emberek, barbecue partikat rendeznek. A nap végét tűzijáték zárja.
Trump hivatalba lépése előtt 41 millió amerikai élt a szegénységi küszöb alatt, tehát a teljes lakosság 12,7 százaléka, és közülük 18 és fél millióan mélyszegénységben. Azóta tovább nyílt az olló szegények és gazdagok között.