"USA" címkével ellátott hírek
Az Egyesült Államokba érkező menekültek száma szerdán elérte az idei költségvetésre engedélyezett 50 ezret - közölte a menekültügyi programot felügyelő amerikai külügyminisztérium.
Óriási erdőtüzek pusztítanak az Egyesült Államok délnyugati partvidékén és Kanadában, miközben Coloradóban és Nevadában sikerült megfékezni a bozóttüzeket, Kaliforniában újabb területek állnak lángokban.
A virginiai kormányzót nem hatották meg az érvek.
Több lövést adtak le Steve Scalise amerikai képviselőre Virginia államban szerdán, a képviselő megsebesült - jelentette az amerikai média.
Az Egyesült Államok egyik déli államában, Georgiában, kedden két bűnöző agyonlőtt két börtönőrt és megszökött, a georgiai rendőrség intenzíven keresi a két szökött rabot, a fejükre 175 ezer dolláros vérdíjat tűztek ki.
Maryland állam és az amerikai szövetségi főváros, Washington főügyésze pert indít Donald Trump elnök ellen alkotmánysértés gyanúja miatt.
Három halálos áldozatot hagyott maga után egy lövöldözés kedden az Egyesült Államok középnyugati szövetségi államában, Utahban.
A szomszédot a rendőrök kihallgatták, majd szabadon távozhatott.
Az amerikai Kongresszusi Költségvetési Bizottság (CBO) közzétette szerdán számításait Donald Trump egészségbiztosítási terveivel kapcsolatban, s arra jutott, hogy 2026-ig mintegy 23 millió amerikai veszítené el egészségbiztosítását, ha megszavazzák a republikánusok törvénytervezetét.
Ismét több mint százmilliárd dollár értékben készül fegyvereket eladni az Egyesült Államok Szaúd-Arábiának.