"USA" címkével ellátott hírek
Donald Trump amerikai elnök hétfőn bejelentette, hogy kormánya Észak-Koreát a terrorizmust támogató államok listájára helyezi.
Milliárdosok versengése lesz a kormányzóválasztás 2018-ban Illinois államban.
A Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) vezetője arra figyelmeztetett csütörtökön, hogy az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet támadást intézhet az Egyesült Államok ellen.
Az amerikai külügyminisztérium bejelentette, hogy az Egyesült Államok 2018 végi határidővel kilép az UNESCO-ból, az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetéből.
Kim Dzsong Un észak-koreai vezető „a történelem legkeményebb ellenlépésének” számításba vételével fenyegette meg pénteken az Egyesült Államokat, miután Donald Trump amerikai elnök kedden figyelmeztette Phenjant, hogy teljes megsemmisülés fenyegeti.
Az Egyesült Államok és Észak-Korea egyre durvuló vitájában most az amerikai elnök küldött kemény üzenetet a másik oldalnak.
A Washington államban lövöldöző diák zaklatással vádolja áldozatait, ezzel próbálja indokolni tettét. Az egy nappal korábbi tragédia elkövetőjének nevét és vallomásának egy részletét csütörtökön hozták nyilvánosságra.
Lelőtte egy osztálytársát egy diák, másik hármat pedig súlyosan megsebesített szerdán egy Washington állambeli iskolában.
Londoni pénzügyi elemzők szerint az észak-koreai válság legnagyobb aggodalomra okot adó világgazdasági kockázata - feltéve, hogy a válság nem vezet háborúhoz - az amerikai-kínai kereskedelmi feszültség esetleges eszkalálódása.
Az amerikai elnök mindenkit büntetne, aki Észak-Koreával üzletel. Köztük van Magyarország is.