"USA" címkével ellátott hírek
Kim Dzsong Un észak-koreai vezető „a történelem legkeményebb ellenlépésének” számításba vételével fenyegette meg pénteken az Egyesült Államokat, miután Donald Trump amerikai elnök kedden figyelmeztette Phenjant, hogy teljes megsemmisülés fenyegeti.
Az Egyesült Államok és Észak-Korea egyre durvuló vitájában most az amerikai elnök küldött kemény üzenetet a másik oldalnak.
A Washington államban lövöldöző diák zaklatással vádolja áldozatait, ezzel próbálja indokolni tettét. Az egy nappal korábbi tragédia elkövetőjének nevét és vallomásának egy részletét csütörtökön hozták nyilvánosságra.
Lelőtte egy osztálytársát egy diák, másik hármat pedig súlyosan megsebesített szerdán egy Washington állambeli iskolában.
Londoni pénzügyi elemzők szerint az észak-koreai válság legnagyobb aggodalomra okot adó világgazdasági kockázata - feltéve, hogy a válság nem vezet háborúhoz - az amerikai-kínai kereskedelmi feszültség esetleges eszkalálódása.
Az amerikai elnök mindenkit büntetne, aki Észak-Koreával üzletel. Köztük van Magyarország is.
Phenjan erőteljes katonai válaszra számíthat, ha az Egyesült Államok vagy szövetségesei területét észak-koreai támadás éri - szögezte le James Mattis amerikai védelmi miniszter kedden, az eddigi legnagyobb erejű észak-koreai kísérleti atomrobbantás után.
A Harvey trópusi vihar szerdára megerősödött és ismét lecsapott Texasra, de ezúttal a szomszédos Louisiana államot is teljes erővel sújtotta
Lövöldözés volt az egyesült államokbeli Új-Mexikó állam egyik könyvtárában hétfő este.
A The New York Times című lap szerint információi szerint az amerikai légierő megkezdte nukleáris arzenáljának sokmilliárdos felújítását.