"VÉDA" címkével ellátott hírek
A fixen telepített és a mozgatható traffipaxoknál is sok meghibásodás történt, a garancia viszont idén már lejár.
160 változtatható helyű és 365 fix telepítésű kamera figyel szerte az országban.
Kevesebb halálos baleset történt Magyarországon a második negyedévben, mint a múlt év hasonló időszakában - közölte a rendőrség hétfőn a honlapján. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerint ez az április óta működő, Véda néven ismert új fix traffipaxok hatása.
Akár a KRESZ is módosulhat a szupertraffipaxok miatt. A mobilozást ugyan látja a rendszer, de büntetni még nem lehet.
Biztonsági öv nélkül vagy leállósávban autózókat, piroson áthajtókat is kiszúrt a VÉDA, de az abszolút sláger a gyorshajtás. A büntetések összege lassan eléri az egymilliárd forintot.
A vártnál kevesebb szabályszegést, jogellenes cselekményt regisztrált a múlt kedd óta élesben működő Véda. A közúti intelligens kamerarendszernek az eddigi tapasztalatok szerint van visszatartó ereje - közölték a kamerahálózat gyakorlati működését bemutató keddi sajtótájékoztatón Vásárosnaményban.
Kedd reggel 8 órától üzemszerűen működnek a hivatalosan Véda közúti intelligens kamerának nevezett új fix traffipaxok.
Április elejétől nem árt óvatosan közlekedni a fixen telepített új traffipaxok környékén, a rendszer ugyanis élesedik. A VÉDA elvileg csökkentheti a balesetek számát, de könnyen lehet, hogy néhány hónap múlva már nem lesz olyan hatékony. Elmondjuk, miért. Spoiler: a tudatos, felkészült, megfelelően tájékozott sofőrök vannak a legnagyobb biztonságban.
Április 5-től üzemszerűen működnek a hivatalosan Véda közúti intelligens kamerának nevezett új fix traffipaxok - tájékoztatta a rendőrség hétfőn az MTI-t.
Az új kamerarendszer egységei már élesben működnek. Egyelőre csak a sebességtúllépőket szűrik ki, de június végétől már arra is képesek lesznek, hogy jelentsék, ha valakinek nincs bekötve a biztonsági öve, ha valaki átlépi a záróvonalat, tartósan a buszsávban halad vagy szabálytalanul hajt át a vasúti átkelőn. Bács-Kiskun megyében egyelőre 300 ezer forintos volt a legnagyobb kiszabott bírság, melyet egy Kecskeméten 150, illetve 130 km/h-s sebességgel átszáguldó autós kapott.