"VAJDASÁG" címkével ellátott hírek
A magyarok soha nem tehetnek le arról, hogy egyenrangú félként kezeljék őket a világban - húzta alá ünnepi beszédében Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken Szabadkán.
Az anyaországi gazdaság azáltal csak erősödhet, ha a külhoni magyar vállalkozások is megjelennek a magyar piaci folyamatokban - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter pénteki vajdasági látogatásán.
Magyarország és Szerbia szorosabb együttműködésre törekszik az oktatás, a kultúra és a sport területén a jövőben - hangsúlyozta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere pénteken Belgrádban a magyar sajtónak, miután megbeszélést folytatott a kulturális, az oktatási és a sportügyi szerb tárcavezetővel.
A legnépesebb kisebbség - 250 ezer fővel - Szerbiában a magyar - mondta Tóth Norbert nemzetközi jogász hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.
3 milliárd forintot szentelt arra az MLSZ, hogy megépüljön a topolyai fociakadémia, részt is vesz a megnyitón Orbán Viktor.
A zentai csatáról készült új magyar rockoperát mutatnak be szombaton Zentán, a város napja, illetve a csata 321. évfordulója alkalmából.
A Vajdaság legerősebb és legbefolyásosabb bűnbandáját leplezte le a szerbiai rendőrség, amikor több különálló akcióban tizenegy gyanúsított fogott el - közölte Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter pénteki belgrádi sajtótájékoztatóján.
Öt ember meghalt, legkevesebb húsz megsebesült a kelet-vajdasági Begaszentgyörgy (Zitiste) egy kávéházában, ahol egy férfi géppisztollyal kezdett lövöldözni - közölte a rendőrség szombaton.
A Békéscsaba hétvégi (2016. június 17-19), főtéri rendezvényének színpada a Páduai Szent Antal plébániatemplom előtt van felállítva, tulajdonképpen itt kezdődik az a széles utca, melynek két oldalán egységes faházak sorakoznak szépen elrendezve. Az utca túlsó végén, az Andrássy úti csatlakozásnál, hamisítatlan, korabeli csabai hangulatot talál, aki ezen a hétvégén a Szent István téri korzón tölt néhány kellemes percet, órát – mondjuk - a családjával, gyermekeivel, barátaival, vagy éppen csak egyedül sétálgatva.
Az újvidéki Európa Kollégium nagyon fontos intézménye a vajdasági magyar közösségnek, hiszen teljes kapacitásában 450 magyar ajkú diáknak tud majd szállást biztosítani, emellett szakkollégiumként is működik majd - jelentette ki Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár az intézmény megnyitóján.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft