"VAJDASÁG" címkével ellátott hírek
A legnépesebb kisebbség - 250 ezer fővel - Szerbiában a magyar - mondta Tóth Norbert nemzetközi jogász hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.
3 milliárd forintot szentelt arra az MLSZ, hogy megépüljön a topolyai fociakadémia, részt is vesz a megnyitón Orbán Viktor.
A zentai csatáról készült új magyar rockoperát mutatnak be szombaton Zentán, a város napja, illetve a csata 321. évfordulója alkalmából.
A Vajdaság legerősebb és legbefolyásosabb bűnbandáját leplezte le a szerbiai rendőrség, amikor több különálló akcióban tizenegy gyanúsított fogott el - közölte Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter pénteki belgrádi sajtótájékoztatóján.
Öt ember meghalt, legkevesebb húsz megsebesült a kelet-vajdasági Begaszentgyörgy (Zitiste) egy kávéházában, ahol egy férfi géppisztollyal kezdett lövöldözni - közölte a rendőrség szombaton.
A Békéscsaba hétvégi (2016. június 17-19), főtéri rendezvényének színpada a Páduai Szent Antal plébániatemplom előtt van felállítva, tulajdonképpen itt kezdődik az a széles utca, melynek két oldalán egységes faházak sorakoznak szépen elrendezve. Az utca túlsó végén, az Andrássy úti csatlakozásnál, hamisítatlan, korabeli csabai hangulatot talál, aki ezen a hétvégén a Szent István téri korzón tölt néhány kellemes percet, órát – mondjuk - a családjával, gyermekeivel, barátaival, vagy éppen csak egyedül sétálgatva.
Az újvidéki Európa Kollégium nagyon fontos intézménye a vajdasági magyar közösségnek, hiszen teljes kapacitásában 450 magyar ajkú diáknak tud majd szállást biztosítani, emellett szakkollégiumként is működik majd - jelentette ki Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár az intézmény megnyitóján.
A kormány ötven milliárdos gazdaságfejlesztési programot indít a Vajdaságban - jelentette be Magyar Levente, a külgazdasági és külügyi tárca gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatón.
Óriási felháborodást okozott a vajdasági magyar sajtóban a hír, miszerint eltávolították a kereszteket és a kopjafákat az aracsi pusztatemplom, az egyik legkorábbi vajdasági építészeti emlék mellől. A lépés háttere nem tisztázott.
A vajdasági magyarság szempontjából sikeresnek értékelte a 2014-es esztendőt Pásztor István, a legnagyobb délvidéki magyar párt, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke kedden a szabadkai Pannon RTV Szubjektív című interjúműsorában.