"VALÁNSZKI RÓBERT" címkével ellátott hírek
Babacsomag gyermekszületéskor, több tízezer forintos ösztöndíj továbbtanuláskor, félmillió forint lakásvásárláskor – csak néhány azok közül a támogatások közül, melyekkel a dévaványai önkormányzat segíti a fiatalokat. A cél az, hogy minél többen odahaza, saját városukban maradjanak, ott találják meg a számításukat.
Az elmúlt héten bebarangoltuk Dévaványát. Mutatjuk, mit láttunk.
Dévaványai körutunk során Valánszki Róbert polgármesterhez is bekopogtattunk. Beszélgetésünkben szó esett a lakosságot élénken foglalkoztató útkérdésről, s természetesen arról is, milyen fejlesztéseket tervez a város az elkövetkező időszakban.
Két nyertes pályázatnak köszönhetően több mint egymilliárd forintot fordíthat a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság a Dévaványa környékén található pusztai élőhelyek fejlesztésére. Megújul a 400 hektáros Túzokvédelmi Mintaterület és új téli szálláshelyek épülnek az őshonos magyar szürke szarvasmarhák, valamint a házi bivalyok számára.
Százmilliós beruházást adtak át csütörtökön a dévaványai Ekuna Kft-nél. A fejlesztés létszámbővítéssel is járt, így most már 98-an dolgoznak a vezérléstechnikai részegységek összeszerelésével foglalkozó vállalkozásnál.
Én meg a Szarka Jani! Én meg a Hajas Aranka… stb. – ehhez hasonló kérdések és válaszok hangzottak el a hétvégén a dévaványai általános iskolában (a volt 1-esben), ahova az 1966 júniusában elballagott nyolcadikosok érkeztek. Az 50 éves találkozó meghittségét továbbá az is fokozta, hogy a három osztály diákjain kívül még két pedagógus is megjelent. Balogh Zsiga 8/C-s tanulóval, a program egyik házigazdájával beszélgettem. (Már napokkal a program előtt a telefonban letegeződtünk.)
Ahogy a javításra igencsak érett 4231-es úton Gyomaendrőd irányából Dévaványa felé zötyögünk, már messziről feltűnnek a sárréti város templomtornyai. Különösen a reformátusoké nyúlik büszkén az ég felé, a maga 63 méterével ez a Tiszántúl egyik legmagasabb temploma. A 8 ezres lélekszámú település központjában először a városháza udvarára kanyarodunk be. Dévaványai megyejárásunkat Valánszki Róbert polgármester irodájában kezdjük.
Ahogy a javításra igencsak érett 4231-es úton Gyomaendrőd irányából Dévaványa felé zötyögünk, már messziről feltűnnek a sárréti város templomtornyai. Különösen a reformátusoké nyúlik büszkén az ég felé, a maga 63 méterével ez a Tiszántúl egyik legmagasabb temploma. A 8 ezres lélekszámú település központjában először a városháza udvarára kanyarodunk be. Dévaványai megyejárásunkat Valánszki Róbertnél kezdjük.
Hírek