"VANTARA GYULA ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ" címkével ellátott hírek
Mintegy félmilliárd forintból újult meg a Békés Megyei Kormányhivatal központi épülete Békéscsabán. Az energetikai korszerűsítés éves szinten 10 és félmillió forint megtakarítást eredményez.
Soron kívüli önkormányzati közgyűlési ülést kellett összehívni Békéscsaba Megyei Jogú Városban a hét végén annak érdekében, hogy mihamarabb fény derüljön a Békéscsaba és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás fenntartásában működő intézményeknél hosszú évek óta uralkodó, súlyos visszaéléseket sejtető áldatlan pénzügyi állapotokra.
Bizony örültek a 2.világháború után a kollektív bűnösség hazug benesi elve jegyében az évtizedek során kényszerből békéscsabaivá lett felvidéki magyarok, amikor április 12-én, vasárnap délelőtt meglátták a Szent István téri városháza dísztermében az 1947 és 1949 között a szlovákiai Felvidékről katonai erőszakkal kitelepített magyarok emléknapján megrendezett megemlékezésen, emlékkonferencián a Csabai Szlovákok Szervezetének kulturális szervezőjét, Ancsin Pálnét. Annak viszont nem örültek, hogy Erzsike nénihez hasonlóan nem üdvözölhették a Szlovák Köztársaság békéscsabai főkonzulját, Štefan Daňot. A Čabän (Csabai) helyi szlovák nyelvű havilap internetes változata nem hagyta szó nélkül a számtalan emberi tragédiát felidéző emléknapot.
Ízig-vérig békéscsabai Szarvas Péter közgazdász, a megyei jogú város független polgármestere, aki korábban a Körös Volán Autóbusz-közlekedési Zrt., majd 2013-ig a Dél-alföldi Közlekedési Központ (DaKK) Zrt. vezérigazgatója volt. Internetes blogját több mint 7 ezren kedvelik – amikor ezeket a sorokat gépelem, éppen egy órája írt a Csaba Baba-programról.
Békés megye 1. számú országgyűlési egyéni választókerületében Vantara Gyula, a Fidesz – KDNP közös jelöltje szerzett képviselői mandátumot a 2014. április 6. napján megtartott országgyűlési képviselő választáson. Vantara Gyula április 25-én vette át ünnepélyes keretek között megbízólevelét.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft