"VARGA DÉNES" címkével ellátott hírek
A válogatott játékostársak szavazatai alapján is Varga Dénes, az FTC-Telekom Waterpolo olimpiai bajnoka volt a 2018-as esztendő legjobb vízilabdázója.
Varga Dénest ítélték 2014 legjobb magyar vízilabdázójának a válogatottban tavaly megfordult társak is.
Mindkét magyar válogatott éremmel fejezte be szereplését a vasárnap zárult budapesti vízilabda Európa-bajnokságon, s egyéni sikerek is jutottak a magyaroknak: a női torna gólkirályi címét Keszthelyi Rita érdemelte ki 19 találattal, míg a férfimezőny legjobb játékosa titulust Varga Dénesnek ítélték.
Negyven esztendő telt el azóta, hogy megrendezték az első vízilabda világbajnokságot. 1973-ban csak a szomszédba, Belgrádba kellett utaznia a magyar válogatottnak. Az ősi rivális – Szerbia, Jugoszlávia, Szerbia – otthonába. Mert ez a két nemzet gyakorlatilag a játék feltalálása óta meghatározója a sportág fejlődésének. Nincsen ez másképpen ma sem. Belgrádban Magyarország lett a világbajnok, Szovjetunió előtt. (Akkor nem egy döntő mérkőzésen dőlt el a cím sorsa, hanem hatos döntő volt, ahol mindenki játszott mindenkivel.) Egyedül a jugoszlávokkal játszottunk 3:3-as döntetlent, a többieket (Szovjetunió, Olaszország, Egyesült Államok, Kuba) mind megvertük. Ezzel mi lettünk a sporttörténelem első vízilabda világbajnokai.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft