"VARGA MIHÁLY NEMZETGAZDASÁGI MINISZTER" címkével ellátott hírek
A magyar gazdaságnak szüksége van a jól képzett pénzügyi szakemberekre, ezért a felsőoktatásban is nagy hangsúlyt kell helyezni az új pénzügyi megoldások oktatására, azok gyakorlati megismertetésére - emelte ki Varga Mihály a Budapesti Gazdasági Egyetem Fintelligence Pénzügyi Kultúra Központjának átadó ünnepségén hétfőn Budapesten.
Több olyan áfacsökkentés is volt, amely nem érte el a kívánt hatást, a közeli jövőben is csak egyedi csökkentésekről lehet szó.
Tavaly a magyar gazdaság magasabb növekedési pályára állt, ami a kormány és a szociális partnerek által 2016-ban aláírt járulékcsökkentéssel egybekötött bérmegállapodásnak köszönhető - mondta Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter szerdán az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait kommentálva.
A tavalyinál jobb helyzetben, kedvezőbb növekedési kilátásokkal kezdi az idei évet a magyar gazdaság a nemzetgazdasági miniszter szerint, Varga Mihály az előzetes adatok alapján arra számít, hogy 2017-ben a gazdaság éves növekedési üteme 4,1 százalékos volt, idén pedig 4,3 százalékos lehet.
Senki sem hitte volna, hogy éppen az idén töri meg a Hungaroringbe először Ferrarival "beszálló" Sebastian Vettel német autóversenyző a magyarországi átkát, és megnyeri a jubileumi, 30. Magyar Nagydíjat. Szerencséje is volt, amely Békés megyéből érkezett egy diáklány képében, sőt az eredményhirdetést követő sajtótájékoztatón megfogalmazott kérésére kisebb Herendi porcelán trófeát is kapott a fémtrófea mellé.
De hol vannak a fiatalok? – tette fel a kérdést joggal Varga Mihály meghívott nemzetgazdasági miniszter (NGM) távollétében péntek délelőtt Békéscsabán, a Csaba Gyöngye Kulturális Központban Marczinkó Zoltán István kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, amit néhány perc múltán megismételt Hódsági Tamás, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara M44-es autóút (Kecskemét-Békéscsaba) megépülését érthetően hiányoló elnöke.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft