"VARSÓ" címkével ellátott hírek
Testvérnemzetek közös történelme címmel nyílt több budapesti gyűjteményből egyedülálló történelmi relikviákat felvonultató kiállítás hétfőn a Varsói Királyi Lazienki Múzeumban.
Több mint háromezer induló közül a második helyen végzett az egyik magyar versenyző a varsói HackYeah 24 órás nemzetközi ötletversenyen, ahol a lengyel állami szervezetek és vállalatok által felvetett kihívásokra adtak választ a résztvevők - közölte az MTI-vel a magyar delegáció részvételét szervező INPUT Program.
A Brexit (Nagy-Britannia Európai Unióból való kilépése) utáni uniós költségvetési keret átstrukturálása, valamint Lengyelország javuló gazdasági helyzete miatt Varsó sok milliárd euróval alacsonyabb uniós támogatáshoz juthat 2020 után, az EU következő keretköltségvetésének hét évében - értesült a PAP lengyel hírügynökség, s a várható drasztikus forráscsökkenésről beszámolt pénteken a Rzeczpospolita című napilap is.
Több tízezren gyűltek össze szombaton a varsói ellenzéki, Brüsszel-párti tüntetésen. Ezzel egyidejűleg az Európa-napi felvonulás, valamint a nemzeti körök szervezte ellentüntetés is végigvonult Varsón - jelentette az MTI.
Lengyelországban 24 halálos áldozata van az év eleji fagyhullámnak - közölte hétfőn a varsói kormány sajtóosztálya.
Varsóból és Londonból is biztatónak tartják a magyar gazdaság eredményeit - derült ki a MR Új Idők című vasárnapi műsorában a Rzeczpospolita című jobbközép lengyel napilap újságírójával és a londoni Capital Economist elemzőjével közölt beszélgetésekből.
A tűzoltók mintegy tizenkét órás megfeszített munkájának eredményeként vasárnap hajnalra eloltották a Varsó egyik legforgalmasabb hídján, a Lazienkowski hídon keletkezett tüzet.
Tűz ütött ki Varsó egyik legforgalmasabb hídján, a Lazienkowski hídon szombat este.
A varsói rendőrség a lakosság segítségét kérte annak a négy fiatalembernek az elfogásához, akik katolikus papnak öltözve vakmerő ejtőernyős ugrást, úgynevezett bázisugrást hajtottak végre a lengyel főváros központjában álló emblematikus felhőkarcoló, a Kultúra és Tudomány Palotája tetejéről.
A világbajnoki ezüstérmes Pars Krisztián a múlt szerdai, szlovákiai versenyhez hasonlóan a vb-győztes lengyel Pawel Fajdeket nagy csatában megelőzve győzött a Varsóban rendezett atlétikai viadalon.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft