"VERDI" címkével ellátott hírek
Verdi Aidáját Kesselyák Gergely rendezésében, Pál Tamás vezényletével láthatja a Szegedi Szabadtéri Játékok közönsége jövő nyáron - tájékoztatta a fesztivál sajtóreferense az MTI-t.
A zeneirodalom egyik leggyakrabban előadott és legismertebb gyászmiséjét, Verdi Requiemjét adja elő a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar szombaton a Müpában.
A világ egyik leghíresebb Rigolettója, Leo Nucci hallható a Verdi mű címszerepében a Magyar Állami Operaházban pénteken és vasárnap.
Giuseppe Verdi hétszáz levelét jelentette meg egy kötetben az Einaudi kiadó, végigkísérve a nagy olasz zeneszerző szakmai és magánéletének főbb eseményeit.
Az anyagi nehézségek ellenére idén is színvonalas programmal várta a zenerajongókat a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál, amelynek - Bartók Béla mellett - Verdi volt a főszereplője, a vasárnap véget ért tíznapos rendezvénysorozat részeként öt operát, tizenhat hangversenyt hallhatott a nagyközönség, valamint számos filmvetítés, kiállítás és csaknem száz kísérőesemény szórakoztatta vendégeket.
Hírek