"WITTNER MÁRIA" címkével ellátott hírek
A szabadságot minden nap értékelni kell, mert sokan adták érte az életüket '56-ban, ők bátrak voltak és hősök lettek - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szerdán a Pest megyei Penc háborús emlékművénél, ahol 150 diákkal és Wittner Mária '56-os szabadságharcossal együtt helyezte el a megemlékezés virágait.
A korábbi megyeháza ódon falai között, a gyulai városháza dísztermében tartották meg az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékének szentelt Békés megyei képviselő-testületi ülést október 20-án.
Wittner Mária Szarvasra és Orosházára látogatott, hogy ott tartson rendhagyó történelem órát középiskolás diákoknak, így ismertetve meg őket jobban az 1956-os forradalom eseményeivel.
Január 1-jéig visszamenőleges életjáradék-emelést kapnak a rendszerváltás előtt politikai okokból börtönre ítéltek - közölte Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
Bocsánatot kért a Wittner Máriáról mondott véleménye miatt Dániel Péter; erről az ügyvéd írt szerdán Facebook-bejegyzésében. A Klubrádióban "bocsánatot kértem a Wittner Máriáról mondott, durva véleményem miatt és tisztáztuk, hogy már semmi közöm Gyurcsány Ferenchez és a Demokratikus Koalícióhoz" - írta Dániel Péter.
Mély felháborodással fogadta a Zürichi Magyar Egyesület a Wittner Mária fideszes képviselőt ért gyalázkodó kijelentéseket, és reméli, hogy az ezeket megfogalmazó "Dániel Péter ügyvéd tettének meglesznek a megfelelő jogi következményei".
Cseh és lengyel példák nyomán készül arra a parlament Fidesz–KDNP frakciószövetsége, hogy az állampárt, az MSZMP, a KISZ és a munkásőrség vezetőinek a nyugdíját megadóztassa, s az összeget jóvátétel gyanánt az ötvenhatos forradalom hősei megélhetésének javítására fordítsa. A Hír6.hu-nak egy országos és egy Békés megyei volt MSZMP-vezető nyilatkozott a kormánypárti javaslatról.
A Fidesz szerint 55 évvel az 1956-os forradalom után Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és egyik bizalmasa meggyalázta '56 emlékét, meggyalázta Wittner Máriát.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft