"XVI. BENEDEK PÁPA" címkével ellátott hírek
Önként lemondott a hivataláról.
Interjút adott a pápai trónról 2013-ban lemondott XVI. Benedek pápa a L’Osservatore Romanónak.
Közeli munkatársaival, a Vatikánban ünnepelte meg szerdán születésnapját XVI. Benedek nyugalmazott pápa.
Véget ért a hit éve vasárnap, a katolikus hit szerinti Krisztus király vasárnapján. Magyarországon szinte valamennyi egyházmegyében hivatalosan lezárták az új evangelizációnak szentelt tematikus évet.
Róma és a világ figyelme csütörtökön a Vatikánra összpontosul, ahonnan a lemondó XVI. Benedek délután öt órakor távozik a hívők búcsúja közepette.
A távozó német pápát közép-kelet-európai utód válthatná - hangzott el a RAI rádió geopolitikai magazinműsorában.
Új pápa, új egyház és új egyházpolitika, talán már egy hónap múlva a pápaválasztó bíborosok a Sixtus-kápolnában lesznek, hogy meghozzák a nehéz döntést: ki vezesse az egyházat és a Vatikánt XVI. Benedek után?
Két nappal lemondásának bejelentése után XVI. Benedek pápa szerdán hívőkkel találkozik a Vatikánban. Pápasága utolsó előtti audienciájára jelentős tömeget várnak. Az olasz sajtó szerint a katolikus egyházfő következő két heti programjából érthetővé válik, miért most jelentette be lemondását.
Feltételezhetően a kongregáció vezetőit is meglepte a pápa bejelentése, miszerint február 28-i hatállyal lemond tisztségéről - mondta Szuromi Szabolcs Anzelm kánonjogász, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora az MTI-nek adott interjújában.
A pápa február 28-án lemond tisztségéről.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés