"ADATHALÁSZAT" címkével ellátott hírek
Jövőre tovább nő az internetes adathalász támadások száma az Eset informatikai biztonságtechnikai szoftvermegoldásokkal foglalkozó cég előrejelzése szerint.
Odafigyeléssel el lehet kerülni, hogy valaki adathalászok vagy bankkártyacsalók áldozatává váljon - mondta Zengő Andrea információbiztonsági szakértő az M1 aktuális csatornán kedden.
A statisztikák alapján idén akár megduplázódhat azok száma, akik adathalászok csapdájába esnek, a szakértők szerint évente több ezernél is több károsult ügyfél lehet - mondta Sütő Ágnes, a Magyar Bankszövetség kommunikációs igazgatója kedden Budapesten.
A kibertámadások terjedése ellenére a pénzintézeteket egyre kevesebb közvetlen fenyegetés éri, a fejlett bankbiztonsági rendszerek miatt a bűnözők egyre inkább a felhasználók figyelmetlenségét használják ki - figyelmeztet az OTP.
A bankfiókja biztonsága, és így pénze bánhatja annak, aki rákattint a levélben érkező linkre.
Az OTP ügyfeleitől próbálnak személyes adatokat kicsalni. A bank arra kért mindenkit: semmilyen adatot ne adjanak meg, sem e-mailben, sem telefonon.
Egy biztonsági résre hívja fel az OTP Bank ügyfeleit az a tájékoztatás, amely éppenhogy nem megvédeni, hanem ellopni próbálja azok adatait, akik továbbkattintanak az email végén szereplő linkre.
Interneten terjedő adathalász levéllel próbálnak ismeretlenek banki ügyféladatokhoz jutni - közölte az OTP Bank hétfőn az MTI-vel.
Bankkártyaadatokat loptak ismeretlenek több újpesti pénzkiadó automatából – olvasható az MTI-n. Nem ez az első eset, hogy ilyen történik, világszerte foglalkoztatja a tolvajokat a könnyű pénzszerzés módja és mikéntje, és minden lehetőséget és eszközt felhasználnak arra, hogy megrövidítsenek másokat. Felmerül a kérdés: lehet tenni valamit annak érdekében, hogy velünk ne történjen ilyen?
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés