"ADATHALÁSZAT" címkével ellátott hírek
Odafigyeléssel el lehet kerülni, hogy valaki adathalászok vagy bankkártyacsalók áldozatává váljon - mondta Zengő Andrea információbiztonsági szakértő az M1 aktuális csatornán kedden.
A statisztikák alapján idén akár megduplázódhat azok száma, akik adathalászok csapdájába esnek, a szakértők szerint évente több ezernél is több károsult ügyfél lehet - mondta Sütő Ágnes, a Magyar Bankszövetség kommunikációs igazgatója kedden Budapesten.
A kibertámadások terjedése ellenére a pénzintézeteket egyre kevesebb közvetlen fenyegetés éri, a fejlett bankbiztonsági rendszerek miatt a bűnözők egyre inkább a felhasználók figyelmetlenségét használják ki - figyelmeztet az OTP.
A bankfiókja biztonsága, és így pénze bánhatja annak, aki rákattint a levélben érkező linkre.
Az OTP ügyfeleitől próbálnak személyes adatokat kicsalni. A bank arra kért mindenkit: semmilyen adatot ne adjanak meg, sem e-mailben, sem telefonon.
Egy biztonsági résre hívja fel az OTP Bank ügyfeleit az a tájékoztatás, amely éppenhogy nem megvédeni, hanem ellopni próbálja azok adatait, akik továbbkattintanak az email végén szereplő linkre.
Interneten terjedő adathalász levéllel próbálnak ismeretlenek banki ügyféladatokhoz jutni - közölte az OTP Bank hétfőn az MTI-vel.
Bankkártyaadatokat loptak ismeretlenek több újpesti pénzkiadó automatából – olvasható az MTI-n. Nem ez az első eset, hogy ilyen történik, világszerte foglalkoztatja a tolvajokat a könnyű pénzszerzés módja és mikéntje, és minden lehetőséget és eszközt felhasználnak arra, hogy megrövidítsenek másokat. Felmerül a kérdés: lehet tenni valamit annak érdekében, hogy velünk ne történjen ilyen?
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó