"ADATSZOLGÁLTATÁS" címkével ellátott hírek
Tovább csökken a vállalkozások adminisztrációval töltött ideje, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) megszüntette a havi munkaügyi statisztikai adatszolgáltatási kötelezettségét - hívta fel a figyelmet az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében a Pénzügyminisztérium.
A terrorizmus és a határon átnyúló bűnözés elleni együttműködés megerősítésére ezentúl felszállás előtt tizenkét órával kell adatot szolgáltatniuk a légitársaságoknak a schengeni határt átlépő utasokról, a járat felszállása után pedig továbbítaniuk kell a szervezett bűnözés elleni koordinációs központnak - ezt is tartalmazza a légi közlekedésről szóló törvény módosítása, amely a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg - számol be a Magyar Hírlap.
A gazdáknak kutyáikról minden adatot meg kell osztani a települési önkormányzatokkal. Az ebek listáját 3 évente frissíteni kell.
Augusztus utolsó hetében – az Európai Unió által előírt adatszolgáltatás céljából – 5000 gazdálkodótól kéri be a NÉBIH a 2013/2014-es gazdálkodási évben felhasznált növényvédő szerek nevét és azok mennyiségét. A szükséges információkról postán értesíti az érintetteket a hivatal.
Összesen 93,7 millió forint közigazgatási bírságot szabott ki az eljáró hatóság egy lakberendezési üzletláncra és egy élelmiszerláncra.
Javul a járműnyilvántartás adatszolgáltatásának minősége, csökken az eljárások átfutási ideje egy fejlesztésnek köszönhetően - közölte a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH).
A vállalkozások elleni és az ügyvédek javára szedett újabb sarcnak tartja a Jobbik a társasági szerződések kötelező cégbírósági módosítását.
Az elektronikus rendszert olyan szervezeteknek kell használniuk, amelyek bekerültek az érintett statisztikai adatgyűjtések adatszolgáltatói mintájába.
Az idei népszámlálás során Békés megyében hárman tagadták meg az adatszolgáltatást; egyebek mellett ez is kiderült a megyei államigazgatási kollégium pénteki, Békéscsabán tartott ülésén.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft