"ADMINISZTRÁCIÓ" címkével ellátott hírek
Magyarország a legnagyobb adócsökkentő az Európai Unióban, és néhány éven belül szeretnénk elérni azt is, hogy a magyar legyen a legegyszerűbb, a legkevesebb adminisztrációt és a vállalkozásokat legjobban kiszolgáló adórendszer - mondta az MTI-nek Izer Norbert.
A nemzeti jövedéki szabályozás szerinti eljárások során az Európai Unióban is használt mindenkor hatályos kombinált nómenklatúra (KN) kódokat kell alkalmazni Magyarországon július elsejétől - közölte a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-vel.
Az EU évek óta arra törekszik, hogy elősegítse az elektronikus számlázás elterjedését a kkv-k körében is. Ez a megoldás jelentősen csökkenti az adminisztrációs terheket, s komoly költségmegtakarítást is eredményez.
Újítások jönnek: októbertől egyszerűsödik az ügyintézés tucatnyi közlekedési hatósági eljárásban.
A kisadózók tételes adóját, azaz a katát választók akár évi egy bevallásra csökkenthetik adminisztrációs kötelezettségüket - áll a a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) közleményében. Ehhez az szükséges, hogy - amennyiben így döntenek - a katát választók alanyi mentesek legyenek az áfában. A katát választó korábbi eva-alanyok év közben is választhatják az alanyi áfa-mentességet.
Decembertől lehet bejelentkezni kisadózó vállalkozásként, de addig nem árt számolgatni.
Nem lesz magas a dohánytermékek árusításához szükséges koncessziós díj, az állam nem akar élni ebből a bevételből, az csak a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit (NDN) Zrt. fenntartását szolgája - mondta az NDN élére a héten kinevezett Gyulay Zsolt a Népszabadságnak.
Szarvason, Békésen és Békéscsabán járt az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium antidiszkriminációs hálózatának refernse Dr. Horváth Karolina (romaügyi referns), valamint munkatársai, többekközt Dr. Lukácsi Krisztina, a Békés Megyei Igazságügyi Hivatal (Jogi Segítségnyújtó Szolgálat) osztályvezetője.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft