"ADÓ" címkével ellátott hírek
Határidő: május 22! Klikkeljen ide: https://goo.gl/JAq9dv, és ajánlja fel adója 1+1 százalékát civil szervezetek, alapítványok, egyházak vagy tehetségek támogatására! Önnek csupán egy kattintás, nekik egy éves működés! Ügyeljen a határidőre! Május 22.
A jövő évtől több ponton módosulnak a személyi jövedelemadó (szja) törvényben a béren kívüli és egyes meghatározott juttatások adókötelezettségére vonatkozó szabályok - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján közzétett tájékoztatóban.
Nő a fizetővendéglátók tételes átalányadója, ezzel együtt viszont megszűnik az egészségügyi hozzájárulás-fizetési kötelezettségük január elsejétől - közölte honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) áprilisban megkezdi az adóalanyok minősítését, megbízható, kockázatos és egyéb kategóriába sorolva őket - adta hírül az MTI.
Az egyéni vállalkozóknak és az áfafizetésre kötelezett magánszemélyeknek, a 1553-as nyomtatvány kitöltésével és benyújtásával február 25-ig szükséges eleget tenniük személyijövedelemadó-bevallási és fizetési kötelezettségüknek - hívta fel a figyelmet a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense.
A kockázatos adósokat kiemelten ellenőrzi az idén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, főként a jogszabályokat szándékosan megszegőket szeretné kiszűrni az adóhatóság - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára a NAV Egerben tartott kétnapos konferenciájának zárónapján.
Az újonnan bejelentkező adózók 2015. december 1. és december 21. között választhatják 2016-ra az egyszerűsített vállalkozói adót (eva) - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
Jó, megbízható és kockázatos adózókat különböztet meg az adózás rendjéről szóló jogszabály kedden elfogadott módosítása.
Több módosítást is elfogadott a jövő évi adótörvényekhez kapcsolódóan az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága. Ezek érintik például a szeszfőzdéket, a munkavállalói résztulajdonosi programot vagy az önkormányzatok adóelőny-nyújtási lehetőségét.
Kíméletlenül lecsap a törvény szigora azokra, akik ráteszik kezüket az erdők adta természeti kincsekre: bogyókra, fakéregre, mohára, gallyakra. Az éhbérüket gyűjtögetésből kiegészítők tevékenységét éberen figyeli az állam. Aki nagyon mohó, jövőre még adózni is fog.