"ADÓELLENŐRZÉS" címkével ellátott hírek
Az adóhatóság megyei, fővárosi igazgatóságai október 15-től vizsgálatot indítanak az őstermelői tevékenységet folytató adózók körében.
Az adóhatóság szeptember 10-től megkezdte azon adózók utólagos ellenőrzését, akik a hivatalhoz benyújtott bevallásaik alapján nem folytatnak gazdasági tevékenységet, ám a rendelkezésre álló kontrolladatokból ezzel ellentétes következtetés vonható le.
Az LMP szerint be kell zárni valamennyi magyarországi kaszinót addig, amíg az adóhatóság nem ellenőrzi ezeket a játéktermeket is más vállalkozásokhoz hasonló közvetlen vonalon.
A feketegazdaság visszaszorítása érdekében folyamatosan törekedni kell arra, hogy a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) revizorai kellő ismerettel rendelkezzenek az ellenőrzések során hasznosítható IT lehetőségekről - hangsúlyozta nyitóbeszédében Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára csütörtökön a Magyar Pénzügyi-Gazdasági Ellenőrök Közhasznú Egyesülete által rendezett, Adóellenőrzés IT módszerekkel témájú szakmai napon.
A kormány 95 milliárd forint pluszbevételt vár attól, hogy online ellenőrizné a kereskedőket.
Bordélyházakba, sztriptíz bárokba, pornó mozikba kényszerülnek stuttgarti adóellenőrök, hogy felmérjék a terepet.
Májustól kiemelt figyelmet fordít a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) a szolgáltató szektornak, így ellenőrzi az ügyvédeket, adószakértőket, a szépségipart, a plasztikai sebészeket és a fogorvosokat is - mondta Szarvák Jenő főosztályvezető, a NAV és több vállalkozói érdekképviselet által szervezett konferencián szerdán Budapesten.
A 4K! tudatos megfélemlítési kísérletet lát abban, hogy pár héttel a március 15-ei tüntetés előtt a NAV adóellenőrzési vizsgálatot indított az Egymillióan a magyar sajtószabadság Facebook csoport két tagja ellen. A 4K! nevetségesnek tartja, hogy a kormány előbb a terület lefoglalásával, most pedig az adóhatóság bevetésével próbálja ellehetetleníteni az ellenzéki demonstrációt.
Jövőre az eddiginél is nagyobb számú és eredményorientáltabb adóellenőrzés várható, és 2012 januárjától a bírságok tételeinek jelentős emelkedésére is számíthatnak a vállalatok. A cégeket sokszor éri váratlanul az adóhatósági ellenőrzés, pedig a felkészülésre célszerű nem időszaki, hanem állandó feladatként tekinteni. A Deloitte Zrt. a friss tapasztalatok alapján gyűjtötte össze ehhez a leghasznosabb szempontokat.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft