"ADOMÁNY" címkével ellátott hírek
Három húsvéti bárányt és hetvenkét sonkát vittek Ferenc pápának csévharaszti zarándokok, amelyet a szerdai általános audiencián adtak át a katolikus egyházfőnek.
A héten ismét tartós élelmiszert gyűjt a Katolikus Karitász a templomokban.
Az orosházi testület az Országos Mentőszolgálat Alapítványt egyhangú döntésével 500 ezer forinttal támogatta azzal a céllal, hogy az alapítvánnyal közösen egy új eszközt vásároljanak az orosházi mentőállomás részére. Az adomány a helyi lakosokat szolgálja, hiszen a korszerű eszköz vásárlása révén az orosházi mentősök hatékonyabban tudják végezni feladatukat.
A Vöröskereszt Füzesgyarmati Alapszervezete eredményes és mozgalmas évet zárt 2016-ban.
Péntek délután a gyulai Várkonyi Bisztró és Bárban Várkonyi Tibor tulajdonos 200 ezer forintos csekket adott át Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed gyermekorvosnak.
A Gyulai Törvényszék a Bírósági Dolgozók Szakszervezetével együttműködve ebben az évben is karácsonyi adománygyűjtést szervezett a törvényszék munkatársai körében a körösladányi Tüköry Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hátrányos helyzetű diákjai számára. Az idei kezdeményezéshez csatlakozott a Magyar Bírói Egyesület Békés Megyei Szervezetének elnöke és a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete is.
Rekord mennyiségű, több mint 125 kilogrammnyi adomány érkezett idén a Mikulásgyárba, amelynek a fővárosi Lurdy Házban található gyűjtőhelye december 23-án is nyitva tart - közölte Zsolnai Endre, a Mikulásgyár főszervezője csütörtökön az MTI-vel.
Mintegy 120 településen 226 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi jótékonysági akcióján. Az adományokból összeállított csomagokból 35 ezer rászoruló család részesül - közölte a szervezet az MTI-vel.
Az ország egyik legnagyobb jótékonysági akciójának több ezer dobozra van szüksége, nagy cégek jelentkezését várják. A lakosságnak pedig azt az üzenetet küldik, hogy a kidobásra ítélt, de még nem lejárt élelmiszereket inkább juttassák el rajtuk keresztül a rászorulóknak - írja a hvg.hu.
Szeptember végén nyílt adománybolt Miskolcon, november első felében pedig lesz egy Pápán is. Többféle szervezet, többféle módon üzemelteti ezeket és ilyenkor, a hideg beálltával egyre nő az adományozási kedv is.