"ADÓS" címkével ellátott hírek
Már nem csak a devizahitelesek próbálnak meg külföldre menni, mielőtt vissza kellene fizetniük a kölcsönt.
A rekorder magánszemély 1,2 milliárd forint adót és büntetést felejtett el befizetni, de van olyan cég is, amely több mint 2 milliárd forinttal tartozik a NAV-nak.
Kiadta az adóhatóság a legnagyobb adótartozók listáját. Most is milliárdokkal lógnak nekünk a lista élén, de tavaly látványosabb volt a dobogó.
Ha nem lenne kötelező a devizahitelek forintosítása, lehet, hogy sokan nem választanák, ámde rossz adósok az átváltás után is lesznek, így nem biztos, hogy megvalósul a várt portfóliótisztítás a bankoknál - vélekedtek az MTI-nek nyilatkozó elemzők.
A vállalkozások közötti szerződés alapján bekövetkező fizetési késedelem esetén - a késedelmi kamaton felül - a jogosult 40 euró összegű behajtási költségátalányra tarthat igényt. Ennek az adójogi és számviteli értelmezését tette közzé a NAV, és ezt értelmezi a tanácsadó Accace Interbook Kft. az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Nagyjából tízezer, folyamatban lévő devizahiteles pert függesztenek fel a bíróságok országszerte, olyanokat, amelyeket az adósok még a Kúria jogegységi döntése előtt indítottak bankjukkal szemben. Mostantól a pénzintézeteknek kell bizonyítaniuk, hogy tisztességesen jártak el ügyfeleikkel, ehhez bírósági pert kell indítaniuk, amiket kiemeltek kezelnek a törvényszéken, az első- és másodfokú ítéletekre is mindössze 30 napja lesz a bíróságoknak.
Nagy többséggel elfogadta az Országgyűlés a devizahiteleseket segítő javaslatot. Ennek értelmében visszajár a hiteleseknek az a pénz, amit az elmúlt 10 évben tisztességtelenül vettek el tőlük a bankok. Orbán Viktor miniszterelnök "történelmi napnak" nevezte a péntekit.
Többféle javaslattal készül a kormány a Kúria jogegységi döntésére a devizahitelek ügyében - jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter a Hír Tv P8 című műsorában. Varga Mihály azt mondta: a határozat megszületése után a kormány a lehető legrövidebb időn belül meghozza a saját döntését a devizahitelek kivezetéséről. A Kúria június 16.-án hozhat határozatot a devizahitelek ügyében, a többi között arról, hogy a bankok jogosan hárították-e át az árfolyamkockázatot az ügyfelekre.
Két medvét és négy oroszlánt szállítottak állatkertbe szerdán a román hatóságok az egyik leghírhedtebb alvilági figura rezidenciájáról: a vadállatokkal állítólag az adósokat ijesztgették az Uzsorás-klánként emlegetett banda tagjai.
Bármelyik bankban kérhet információt egy ügyfél arról, milyen adatokat tartalmaz róla a korábbi BAR-lista helyébe lépett teljes hiteltörténeti nyilvántartás, amelyben a „jó adósok” is szerepelnek – hívta fel a figyelmet a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Földi Tamás, a Bankszövetség vezető közgazdásza.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó