"ADÓZÁS" címkével ellátott hírek
A NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatósága Adóklubot rendez Békéscsabán.
A Nemzetgazdasági Minisztérium összeszedte, milyen adóváltozások jönnek 2018-ban.
Sok előnye van annak, ha valaki a katás adózást választja, de amikor nyugdíjat kell számolni, látszanak a hátrányok is.
December utolsó napján lejár a kisadózók tételes adójára (kata) és a kisvállalati adóra (kiva) áttérés határideje - hívta fel az MTI figyelmét a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleményben.
Az IKEA csoportot nem érinti az Inter IKEA Systems B.V. ellen indult uniós vizsgálat, mert az a csoporttól függetlenül működő jogi személy - közölte az IKEA magyarországi vállalata az MTI-vel kedden.
Támogató eljárást indít hétfőtől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal azoknál a mikrovállalkozásoknál, amelyeknél az adóhatóság a rendelkezésére álló és a bevallási adatok között jelentős eltérést talált - mondta Tállai András, a NAV vezetője, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.
Az új piaci szereplőnek számító digitális pénzügyi szolgáltatók, a fintech cégek európai szintű szabályozásáról, a Gazdasági és Monetáris Unió (GMU) mélyítéséről és az internetes óriáscégek adóztatásáról is tárgyaltak az észtországi Tallinnban rendezett uniós tanácskozáson - közölte Hornung Ágnes pénzügyekért felelős államtitkár szombaton az MTI-vel.
A nyári időszakban sok kereskedő és vendéglős kitelepül alkalmi rendezvényekre, sőt vannak, akik kifejezetten csak ilyen keretek között működnek, értékesítenek. A számla- vagy nyugtaadás az alkalmi rendezvényeken is kötelező, az pedig, hogy kell-e online pénztárgépet használni, a tevékenység statisztikai besorolásától függ - hívta fel a figyelmet az adóhatóság a honlapján.
Harminc évvel ezelőtt, 1987. július 1-jén alakult meg az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH), melynek mai jogutódja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
Mintegy tíz nap múlva lejár az idő, míg rendelkezhetünk adónk 1+1 százalékáról. Mit érdemes figyelembe venni döntésünk során? Ki tehet felajánlást? Miért ajánlott felajánlást tennünk? Figyelemfelhívó írásunkban erre keressük a választ - írja a híradó.hu.