"ADY ENDRE" címkével ellátott hírek
Zelei Miklós: Az Isten balján – Situs inversus című művét láthatja a közönség február 9-én 19 órakor a Békéscsabai Jókai Színház Sík Ferenc Kamaraszínházában. Az Ady Endre életét megidéző különleges színdarab február 11-én Bécsben, a Balassi Intézetben, 12-én a Pozsonyi Magyar Intézetben vendégszerepel.
Ady Endre gondolatai napjainkban, halála után egy évszázaddal is aktuálisak - hangsúlyozta a költő budapesti szobránál vasárnap rendezett megemlékezésen Tóth Bertalan MSZP-elnök és Hiller István, az Országgyűlés szocialista alelnöke.
Koszorúzással emlékeztek a 100 évvel ezelőtt elhunyt Ady Endrére a költő sírjánál a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben, vasárnap Budapesten.
A Kossuth Rádió és az M5 kulturális csatorna közösen hirdet pályázatot a költő halálának 100. évfordulója alkalmából. Minden olyan 14 évnél idősebb jelentkezőt várnak, aki szívesen bemutatná egy művészeti alkotással Ady Endre költészetéhez fűződő viszonyát, olvastuk a híradó.hu-n.
Rippl-Rónai József (1861-1927) által készített Ady Endre-portréra bukkant a festő munkásságának egyik kutatója a napokban. Mivel eredeti Rippl-Rónai alkotás ritkán kerül elő, az esetet művészettörténeti szenzációnak tartja a kaposvári Rippl-Rónai Múzeum.
Ady Endre által dedikált, jelentős irodalomtörténeti értéket képviselő kötetet árvereznek el az Abaúj Antikvárium és Könyvlap keddi könyvaukcióján, Budapesten.
Merész időutazás, kivételes szellemi kaland, abszurd játék, amelyben Zelei Miklós Az Isten balján című darabjában Adyt támasztja fel, hogy a mai világról provokáljon véleményt. Köllő Miklós fárasztó, de gondolatébresztő, emlékezetes előadást rendezett; üzenete, hangulata egy darabig velünk marad. Ez a fajsúlyos, értékes, értelmes színház lényege. A monodrámában Katkó Ferenc új arcait mutatva nyújtott kimagasló teljesítményt. (Niedzielsky Katalin kritikája)
Pénteken mutatják be Zelei Miklós Ady Endréről szóló monodrámáját a Békéscsabai Jókai Színházban, Az Isten balján - Situs Inversus című darabban Katkó Ferencet láthatják a nézők Köllő Miklós rendezésében.
A román legfelsőbb bíróság jogerős ítéletben érvénytelenítette csütörtökön azokat az iratokat, amelyekkel az egykori tulajdonos a román államnak adományozta a csucsai (Ciucea) Boncza-kastélyt, Ady Endre és felesége, Boncza Berta egykori otthonát - közölte honlapján a bíróság.
III/III-as ügynök volt a jobbikos önkormányzati képviselő, közölte még a nyáron a Magyar Nemzet, újabb adalékkal szolgálva a kommunista Kádár-rendszer erkölcsromboló hatásának továbbéléséhez. S hogy jön ez a hír egy minapi békéscsabai előadássorozathoz?
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft