"ÁFACSALÁS" címkével ellátott hírek
Kilencszázhúsz millió forintos áfacsalás miatt javasol vádemelést a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) egy Győr-Moson-Sopron megyei bűnbanda ellen, amelynek tagjai ipari repceolajjal kereskedtek - tájékoztatta a NAV Nyugat-Dunántúli Bűnügyi Igazgatóság sajtóreferense hétfőn az MTI-t.
Vádemelési javaslattal fejezte be a nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közép-dunántúli bűnügyi igazgatósága azon bűnszervezet tagjai ellen, akik elektronikai és háztartási gépek kereskedelmével több mint 2 milliárd forinttal károsították meg a költségvetést - közölte a NAV az MTI-vel kedden.
Különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás miatt folytatnak nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-dunántúli pénzügyi nyomozói egy nyílászárókat gyártó baranyai cégnél, ahol a gyanú szerint az elkövetők 850 millió forint áfát csaltak el és az így szerzett pénzt szétosztották egymás között.
Teljesen új áfacsalási módszer van terjedőben: a hivatalosan nem a hazai piacra szánt árut átmenetileg raktározzák csak itt, majd gyorsan mégis Magyarországon adják el, persze már feketén. A módszer ellen a NAV fellép, de nem mindig teljesen jogszerűen - írja a pofit7.hu.
A gyanú szerint több mint egymilliárd forintnyi áfát elcsaló bűnszervezetet lepleztek le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai - közölte a hivatal szombaton az MTI-vel.
Az eddigi adatok szerint tejjel, cukorral és étolajjal kereskedve több mint 700 millió forint áfát csaltak el egy cégláncolat tagjai; a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai két telephelyen több mint 1600 hektoliter tejet és több mint 200 tonna cukrot foglaltak le - közölte az adóhatóság.
Az elmúlt évek áfacsalásairól tett közzé jelenést honlapján az LMP. A legfontosabbnak azt tartják: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) azonnal állítsa vissza a kiemelt ügyek igazgatóságát.
Több mint 300 millió forintos áfacsalásra derítettek fényt egy számlázási láncolat felszámolásával a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adóellenőrei.
Csodafegyver lehet az áfacsalások ellen az új elektronikus áruellenőrző rendszer - monda a Híradónak a nemzetgazdasági minisztérium államtitkára. A tervek szerint januártól vezetik be, és egész Európában egyedülálló lesz. Az úgynevezett utaztatásos áfacsalásokat próbálják megszüntetni - ha beválik az új rendszer, ez akár évi több tízmilliárd forintos pluszbevételt is jelenthet a költségvetésnek - írja a híradó.hu.
Több mint másfél milliárd forint kárt okozott egy fémkereskedelemmel foglalkozó borsodi bűnszervezet, amelyre a napokban csapott le a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) – tájékoztatta a NAV Észak-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-t.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft