"ÁFACSALÁS" címkével ellátott hírek
A nyomozás adatai szerint 2 milliárd forintnyi kárt okozott egy élelmiszer-kereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet - tájékoztatta pénteken a NAV bűnügyi szóvivője az MTI-t.
A Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) gyanúja szerint több mint félmilliárd forint áfát csalt el egy áldiplomata és három társa - értesült az MTI Hírcentrum.
Hamis számlákkal 2,5 milliárd forint forgalmi adót csalt el az a cégcsoport, amely Szlovákiából beszerzett termékeket forgalmazott Magyarországon - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken. A pénzügyi nyomozók egyebek mellett 16 értékes autót, 11 ingatlant, valamint 25 ezer eurót foglaltak le a cégcsoportot irányítók lakásán.
Éves szinten az 1000 milliárd forintot is elérheti az áfacsalás mértéke - derült ki egy ellenőrzés-sorozat nyomán.
Egyes vélemények szerint az áfacsökkentéssel fehéredne az élelmiszer-kereskedelem, ahol az áfacsalás mértékét évi egymilliárd euróra becsülik.
Az Európai Bizottság július 31-én egy új, az áfacsalás elleni gyorsabb és hatékonyabb fellépést lehetővé tevő szabályjavaslatot terjesztett elő - hívja fel a figyelmet a Deloitte.
Tavaly 356 milliárd forint áfahiányt állapított meg az adóhatóság, emellett a pénzügyi nyomozók még 110 milliárd forintnyi adócsalást is felderítettek; mindez több mint a bevallott forgalmi adó 10 százaléka - mondta Sors László, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűnügyi elnökhelyettese az MTI-nek.
A rendezett könyvelés és a hibátlanul kiállított bizonylatok alapján jogkövető szervezetnek tűnt egy cég, ám a látszat csalt: a betéti társaság (bt.) az általános forgalmi adóval (áfa) trükközött, az adóhatóság emiatt közel 230 millió forintnyi fizetési kötelezettséget – adóhiányt és szankciókat – állapított meg nála - derül ki a NAV közleményéből.
Több mint 4 milliárd forint áfát nem fizettek meg azok a cégek, amelyek az Egyesült Államokból és az Európai Unió több tagországból importáltak személyautókat Magyarországra - közölte Konta Tünde ezredes, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) bűnügyi igazgatója.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft