"AGRÁRGAZDASÁG" címkével ellátott hírek
Jelenleg több mint tízmillió embert lát el a magyar élelmiszergazdaság, de technológiai és egyéb fejlesztésekkel akár húszmillió embernek is tudna megbízható, egészséges élelmiszert adni - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara élelmiszeriparért felelős országos alelnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.
Sikeresen érvényesítette a magyar érdekeket Luxemburgban a Mezőgazdasági és Halászati Tanács legutóbbi, hétfői ülésén a magyar tárgyaló delegáció a zöldség- és gyümölcságazatot, a tejágazatot, valamint a légszennyező anyagok kibocsátási határértékeit érintő kérdéskörökben - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) kedden az MTI-vel. A magyar delegációt Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár vezette.
Az agráriumban nem marad elköltetlen uniós forrás a ciklus végére: az 1400 milliárd forintos támogatás 90 százalékát már lekötötték - jelentette ki az agrárgazdaságért felelős államtitkár.
A szakmai szervezetek szerint azonnali lépésekre van szükség, a kormány hétéves sertésstratégiájának első pontjait ezért már idén meg akarják valósítani.
Sokan és sokféleképpen elemezték már, sok mindent írtak már az utóbbi időszakban a 2. Orbán-kormány első évéről, a hír6.hu most a nagy rendszerváltó atyák egyikét kérte fel értékelésre. Dr. Zsiros Géza békéscsabai kisgazda országgyűlési képviselőt (1990–1994), a parlament mezőgazdasági bizottságának elnökét (1992–1994) kunágotai birtokán kerestük fel.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft