"AGRÁRIUM" címkével ellátott hírek
A Békés Megyei Kormányhivatal karöltve a Szent István Egyetem Agrár és Gazdaságtudományi Karával, a Temesvári Bánát Egyetem Agrármenedzsment Karával, az aradi Aurel Vlaicu Egyetemmel, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatóságával idén immáron másodízben rendezett nemzetközi, tudományos konferenciát Szarvason, amelyen a szakemberek a magyar vidék – így szűkebb pátriánk égető sorskérdéseire –, kitörési lehetőségeire keresték a választ. Dr. Viski József helyettes államtitkár szavaiból az is kiderült, hogy csak az Agrárminisztérium Vidékfejlesztési Programja keretében 2014-2020 között, 1 300 milliárd forint biztosított a magyar vidék fejlesztésére, olvastuk a kormányhivatal.hu-n.
Meg kell becsülni az agárszakemberek innovatív és értékteremtő munkáját, ők a magyar társadalom "valódi fundamentumai", akik hozzájárulnak a mezőgazdaság fejlődéséhez - mondta Nagy István agrárminiszter szerdán az év agrárembere díj kiírását bejelentő sajtótájékoztatón, Budapesten.
Magyarország számára elfogadhatatlan az Európai Bizottság 2021 és 2027 közötti hétéves időszakra vonatkozó költségvetés-tervezete, amely jelentős forrásokat vonna el az agráriumtól és vidékfejlesztéstől - jelentette ki Nagy István agrárminiszter az uniós tagországok szakminisztereinek hétfői luxembourgi tanácskozását követően.
Számos szabálytalanságot tárt fel a Földművelésügyi Minisztérium irányítása alá tartozó agrárkutató és génmegőrzési intézetek 2008-2013 közötti időszakra kiterjedő ellenőrzése során az Állami Számvevőszék, egyebek mellett a pénzügyi- és vagyongazdálkodás területén.
A Moldovába irányuló magyar kivitel - amely tavaly összesen 90 millió eurót tett ki - mintegy harmada agrártermék - mondta az Oroszország által elrendelt embargóból fakadó külgazdasági intézkedésekért felelős miniszteri biztos szerdán az MTI-nek.
Folytatódik az általános forgalmi adó (áfa) csökkentése és a gazdaság fehérítése az agráriumban 2015-ben - mondta a földművelésügyi miniszter az MTI-nek annak kapcsán, hogy várhatóan még a héten az Országgyűlés plenáris ülésen tárgyalja a jövő évi költségvetés tervezetét.
Az első ütemben 102 ezer kérelmezőhöz juttatnak el 47 milliárd forintot meghaladó összeget. Az idén összesen 180 ezer kérelmet nyújtottak be.
Továbbra is meg kell őrizni Magyarország genetikailag módosított élőlény-mentességét, amelyet az új alaptörvény is megfogalmaz - hívja fel a figyelmet szerdai közleményében a Földművelésügyi Minisztérium.
Az agártárca számításai szerint a munkaigényes ágazatok fejlesztését jelentő átcsoportosításokkal 2020-ig 50 ezer új munkahely is létrejöhet.
Nagyobb hangsúlyt kap a jövőben az agrár-felsőoktatás, amely az eddigieknél fokozottabban igazodik a reálgazdaság igényeihez - jelentette ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó