"AGY" címkével ellátott hírek
Az agy gyakori részgráfjait azonosították az ELTE matematikus kutatói; a lista azért különösen fontos, mert a funkcionális agyi áramkörök összetevőinek felismerésével érthető csak meg pontosabban az agy működése.
Az agy meghatározott helyének elektromos stimulációjával jelentős javulást értek el amerikai tudósok az úgynevezett munkamemóriában, bár egyelőre csak rövid időre - számolt be róla a BBC hírportálja.
Korábban már beszámoltunk egy kiszivárgott értesülésről, miszerint a PayPal, a SpaceX és a Tesla sikere után most egy agy-számítógép interfész megalkotására vállalkozó céget hozott létre Elon Musk. A Wait But Why exkluzív és igen terjedelmes anyagában vált hivatalossá: valóban megalapították a Neuralink céget, amit Elon Musk irányít.
A kutyák agya az emberéhez hasonlóan dolgozza fel a beszédet - állapították meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Etológia Tanszékének kutatói, akik a világon elsőként vizsgálták a kutyák agyának emberi beszédet feldolgozó képességét.
Amerikai kutatók feltérképezték, hogy miként működik az agy a nyelv használatánál.
Először állítottak elő egy csaknem kifejlett emberi agy modelljét laboratóriumi körülmények között az Ohiói Állami Egyetem kutatói - közölte a Huffington Post hírportál.
Tizenhat önkéntes agytevékenységéről készített mérések alapján amerikai kutatók úgy vélik, mindkét agyféltekére szükség van a beszédhez.
Könnyűzene hallgatásával segítettek neuropszichológusok szerzett agysérüléses betegeknek abban, hogy visszaidézzék személyes emlékeiket.
Alváskor takarítja ki az agy a "szemetet", amely az ébrenlét alatt összegyűlik benne - derült ki egy állatkísérletből, mely új ismeretekkel szolgálhat az Alzheimer-kór és más idegrendszeri zavarok kezeléséhez.
Szerkezeti különbségek mutathatók ki a migrénes betegek és az egészséges emberek agya között - állítja meg egy dán tanulmány.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft