"AGYDAGANAT" címkével ellátott hírek
A felnőttek leggyakoribb, legagresszívebb agydaganata elleni védőoltással értek el ígéretes eredményeket nemzetközi klinikai tesztek során - adta hírül a BBC News.
Egy tanulmány szerint Angliában az utóbbi két évtizedben megnőtt azoknak a betegeknek a száma, akiknél rosszindulatú agytumort diagnosztizáltak. A tanulmány vezető szerzője szerint pedig erős a gyanú, hogy az agydaganatok kialakulását a sok mobilozás okozza.
Indiai orvosok eltávolították egy férfi csaknem két kilogrammos agydaganatát, amely feltételezhetően az eddigi legnagyobb volt a világon.
A csecsemőknél súlyos agyi deformációt okozó zikavírus új gyógymódot kínál a felnőttek agydaganatára egy friss amerikai kutatás eredményei alapján - írta a BBC hírportálja.
John McCain arizonai republikánus szenátornál agresszív agydaganatot állapítottak meg helyi idő szerint szerdán.
A Quotidiano Nazionale olasz hírportál szerdára virradóra azt közölte, hogy Ferenc pápa jóindulatú agydaganat miatt egy japán specialistához fordult. A Szentszék azonnal cáfolta a hírt, és felelőtlenségnek nevezte annak közlését.
Karinthy Frigyes koponyája körüli utazása invitál a szegedi Fekete ház: Dr. Kopniczky Zsolt idegsebész tart előadást a legendás író agydaganatának körülményeiről és érdekességeiről október 15-én, csütörtökön 18 órakor a Fekete házban.
Adományokat gyűjt kórházi kezeléséhez Páll Mónika. A 28 éves színművész-hallgatónál 2010-ben rosszindulatú agydaganatot diagnosztizáltak. Azóta több műtéten is átesett, de nem gyógyult meg, ezért most egy speciális, Németországban már ismert terápiával próbálkozik. Ez azonban olyan sokba kerül, hogy a család nem tudja kifizetni.
Spanyolországban találtak meg egy agydaganatban szenvedő brit kisfiút, akit szülei orvosi engedély nélkül magukkal vittek egy dél-angliai kórházból, és akiket ezért csütörtök óta az idővel versenyt futva nemzetközi elfogatóparanccsal kerestetett az Interpol.
Fogakat találtak egy négyhónapos amerikai csecsemő agydaganatában. A betegség nagyon ritkán fordul elő, ilyen elváltozással ennél a daganatnál pedig korábban valószínűleg senki sem találkozott - olvasható az eset orvosi leírásában.
Hírek
további friss hírek »