"AGYDAGANAT" címkével ellátott hírek
A csecsemőknél súlyos agyi deformációt okozó zikavírus új gyógymódot kínál a felnőttek agydaganatára egy friss amerikai kutatás eredményei alapján - írta a BBC hírportálja.
John McCain arizonai republikánus szenátornál agresszív agydaganatot állapítottak meg helyi idő szerint szerdán.
A Quotidiano Nazionale olasz hírportál szerdára virradóra azt közölte, hogy Ferenc pápa jóindulatú agydaganat miatt egy japán specialistához fordult. A Szentszék azonnal cáfolta a hírt, és felelőtlenségnek nevezte annak közlését.
Karinthy Frigyes koponyája körüli utazása invitál a szegedi Fekete ház: Dr. Kopniczky Zsolt idegsebész tart előadást a legendás író agydaganatának körülményeiről és érdekességeiről október 15-én, csütörtökön 18 órakor a Fekete házban.
Adományokat gyűjt kórházi kezeléséhez Páll Mónika. A 28 éves színművész-hallgatónál 2010-ben rosszindulatú agydaganatot diagnosztizáltak. Azóta több műtéten is átesett, de nem gyógyult meg, ezért most egy speciális, Németországban már ismert terápiával próbálkozik. Ez azonban olyan sokba kerül, hogy a család nem tudja kifizetni.
Spanyolországban találtak meg egy agydaganatban szenvedő brit kisfiút, akit szülei orvosi engedély nélkül magukkal vittek egy dél-angliai kórházból, és akiket ezért csütörtök óta az idővel versenyt futva nemzetközi elfogatóparanccsal kerestetett az Interpol.
Fogakat találtak egy négyhónapos amerikai csecsemő agydaganatában. A betegség nagyon ritkán fordul elő, ilyen elváltozással ennél a daganatnál pedig korábban valószínűleg senki sem találkozott - olvasható az eset orvosi leírásában.
Nagyon hálás lehet egy brit férfi annak, aki részegen leütötte az utcán, mert neki köszönheti az életét.
Meghalt 48 éves korában Peter Rauhofer ismert osztrák DJ, aki többek közt Madonnával, a Depeche Mode-dal, Cherrel, Yoko Onóval, Rihannával és Britney Spearsszel dolgozott együtt, és Grammy-díjjal is kitüntették.
Az életét veszélyeztető betegség ellenére a fiatal férfi legcsodálatosabb álma válhatott valóra. Nolan Keane mindig arról a napról álmodott. Azonban nem tudta, lesz-e elég ideje, hogy álma valóra váljon - mielőtt meghal.