"AIKIDO" címkével ellátott hírek
A Békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület Aikido szakosztálya Balázs Sándor 2. danos mester vezetésével 14 fővel képviselte a szakosztályt Makón a IV. Nemzetközi Aikido konferencián és edzésein. Az ünnepélyes megnyitó a Makó Városháza dísztermében volt, ahol a 150 éves magyar-japán diplomáciai kapcsolatot ünnepelték.
Békés megyében élénk harcművész élet folyik, ami nem csak a versenynek rendezésében nyilvánul meg, hanem gyakran rendeznek szakmai továbbképzéseket, szemináriumokat is. A harcművészetek gazdag választékában nem egy olyan irányzatot is művelnek, amelyben nem rendeznek versenyt, de ettől függetlenül magas szintű és igényes edzésmunka folyik az edzéseken. Ilyen harcművészeti ág az aikido is, amely nem csak egy harcművészet, hanem egy filozófiai rendszer is.
Steven Seagal saját filmjeinek producereként már az 1980-as években ismerte azt a titkot, amivel férfiak és nők figyelmét egyszerre tudta ugyanazzal a dologgal felkelteni. Aikido mesterként nem volt nehéz dolga, hiszen a férfiak szerettek volna olyan harcedzett, erős macsóvá válni, mint ő, a nők pedig pont az ilyen bátor titánok izzadó, verekedős, harci jeleneteitől voltak oda.
A harcművész irányzatok szakmai fejlődésének fontos részét képezik a szemináriumok és táborok, ahol neves mesterektől tanulhatnak a résztvevők. Az ilyen jellegű táborok közvetlen hangulata egyben a közösséget is erősíti és jelentős lökés és energiát ad a további edzésekhez.
A héten értékes aikido szemináriumon vehettek részt ennek a harcművészeti irányzatnak a kedvelői. Először Érden, majd Békéscsabán tartott edzést Michael Narey VIII. danos angol aikido nagymester. A Bristolban élő, csak évei számában idős, örökifjú kiváló harcművész sok alkalommal járt Magyarországon, de első ízben a keleti határ mellett, Békéscsabán, a Békéscsabai Lakótelepi SE vendégeként.
Nyáron, a nyári szünidőben nem könnyű biztosítani a gyermekek felügyeletét úgy, hogy a napot ráadásul hasznosan töltsék el. Ebben segít a Békéscsabai Lakótelepi SE Aikido Szakosztálya.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft