"AKKUMULÁTOR" címkével ellátott hírek
Dél-Ausztráliában hoz létre a Tesla egy 100 MW-os lítium-ion akkumulátort, ami a világ eddigi legnagyobb ilyen szerkezete lesz. Ha elkészül, 30 ezer háztartást lát majd el árammal.
A StoreDot fejlesztése nem kevesebbet ígér, mint hogy forradalmasítja az akkumulátor-technológiát. Akkumulátorjuk 5 perc alatt képes teljesen feltöltődni.
A Powerwall 2 rendszere a tetőből nyeri az energiát, amit a falra szerelt akkumulátorban tárol el, így bármikor el tudjuk használni, amikor éppen nem süt a nap. Így kerek a történet.
Amilyen képtelen, olyan igaz: Adrien Sauvage ismert divatkreátor a Microsofttal együttműködve nadrágot kreált, amely feltölti a mobiltelefont.
Utcai közlekedésre alkalmas, kétszemélyes elektromos autó prototípusát mutatták be csütörtökön a győri Széchenyi István Egyetemen. A 340 kilogrammos jármű jelenleg ötven kilométert tud megtenni akkumulátorával, de hatvan kilónyi újabb telep beszerelésével ez a táv a négyszeresére nyújtható.
Az új generációs napelemek a napfény sokkal szélesebb spektrumát használják elektromos energia előállításához, és egy zsebben elférő mobil töltő méretében is képesek egy USB adapterével összemérhető töltőáramot biztosítani.
Egyelőre ismeretlen eredetű, pulzáló jelet észlelt az eltűnt malajziai utasszállító repülőgép feketedoboza után kutató egyik kínai keresőhajó az Indiai-óceán déli részén - jelentették szombaton kínai hírforrások.
És nem prototípusról van szó, hanem kereskedelmi forgalomban kapható, megvásárolható termékről. A neve eSpyder.
Vizelettel is feltölthető a mobiltelefon - állítja egy brit kutatócsoport, amely elsőként alkalmazta sikerrel ezt a szokatlan eljárást.
Okostelefont autóban használók gyakran panaszolt problémája, hogy a kocsi műszerfalára kitett és folyamatosan használt mobil akkumulátora a nyári hőségben túlmelegszik és a telefon állandóan kikapcsol.