"AKTIVISTA" címkével ellátott hírek
A Demokratikus Koalíció (DK) feljelentést tesz, mert a párt állítása szerint egy biztonsági őr szándékosan megütötte az egyik aktivistájukat, aki a vasárnapi miniszterelnöki évértékelő helyszínén tüntetett.
Meghalt vasárnap Katerina Handzjuk ukrán civil aktivista, a herszoni polgármester tanácsadója, akit súlyos égési sérülésekkel ápoltak több mint három hónapon át egy kijevi kórházban, miután támadója tömény kénsavat spriccelt rá az arcát véve célba, lakása előtt, a dél-ukrajnai Herszonban.
Orosz aktivisták 43 homoszexuális személyt menekítettek ki Csecsenföldről, és arra fognak törekedni, hogy külföldi vízumot szerezzenek a számukra - közölte csütörtökön az Interfax hírügynökséggel a Oroszországi LMBT-hálózat elnevezésű jogvédő szervezet.
A Femen nőjogi szervezet félmeztelen aktivistája zavarta meg Donald Trump megválasztott amerikai elnök viaszszobrának avatóünnepségét a madridi viaszmúzeumban kedden.
Ne hergelje az embereket a kvótaellenes aláírásgyűjtés ellen a balliberális ellenzék - szólított fel szombati budapesti sajtótájékoztatóján Kucsák László, a Fidesz országgyűlési képviselője, arról számolva be, a napokban Pestszentlőrincen bántalmaztak egy aláírásgyűjtő aktivistájukat.
Engedély nélküli tüntetés miatt öt év szigorított börtönre ítélte egy kairói bíróság hétfőn a 2011-ben kezdődött egyiptomi forradalom egyik jelképes alakját, Aláa Abdel-Fattáh neves aktivistát.
Vízbe esett és megsérült a Greenpeace egyik olasz nemzetiségű aktivistája szombaton a Kanári-szigetek közelében, amikor a nemzetközi környezetvédő szervezet három motorcsónakja meg akart közelíteni egy olajfúró hajót, hogy békésen tiltakozzon a tervezett olajfúrás tervei ellen.
Sajtóhírek szerint a régóta depresszióval küzdő 26 éves férfi csütörtök este öngyilkos lett.
Érvénytelenítette a bíróság azt a jegyzőkönyvet, amellyel Lakó Péterfi Tünde civil aktivistát bírságolta meg a marosvásárhelyi helyi rendőrség piaci kétnyelvű árcédulák osztogatásáért.
A kínai legfelsőbb népi bíróság elutasította pénteken Hszü Cse-jung polgárjogi aktivista fellebbezését, és helyben hagyta az egyebek mellett utcai megmozdulásokat szervező férfira a "közrend megzavarása" miatt korábban kiszabott négyéves börtönbüntetést.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft